Mit hozhat a Hepp-kupa négyes döntője?

Mit hozhat a Hepp-kupa négyes döntője?
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Megvédheti tavalyi Hepp-kupa bajnoki címét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, miután idén is kvalifikálta magát a sorozat négyes döntőjébe.

A rendezvényt az első osztályú csapatoknak kiírt Zsíros Tibor Kosárlabda Magyar Kupával együtt bonyolítják ezen a hétvégén a budapesti SYMA Csarnokban. Az elődöntőt szombaton 11:30-tól játsszák Nagy Ágoston tanítványai a Vasas Akadémiával, a helyosztók vasárnap lesznek.

A Nyugati-csoport egyik legjobb formában lévő csapatával mérkőzik meg az elődöntőben a DEAC: a Vasas az elmúlt tizenkét bajnokijából tízet megnyert, mindössze gyenge szezonrajtjának köszönheti, hogy jelenleg csak a harmadik helyen „szerénykedik”. A pasaréti együttesben pályára léphet a tavalyi bajnokságban még a hajdúságiaknál pattogtató U20-as válogatott Andrássy Géza, valamint a szintén debreceni születésű Garamvölgyi Ákos is.

– Nem vagyok különösebben boldog vagy csalódott a sorsolással kapcsolatban, mivel a négybe került csapatok hasonló játékerőt képviselnek, talán annyi a pozitívum, hogy így összejöhet egy Debrecen-Bonyhád döntő, ami a bajnoki finálé után néhány hónappal érdekes összecsapás lenne – nyilatkozta a vezetőedző, Nagy Ágoston.

A DEAC múlt hétvégén sorozatban hetedik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban a Budafok vendégeként, így az egész másodosztály legjobb formában lévő csapataként várhatja a négyes tornát.

– A Vasasnál vannak kisebb-nagyobb sérülések, nem tudom, hogy mennyire tudnak kompletten kiállni, ugyanakkor remélem, hogy a hátralévő időszak nem fog bennünket hátráltatni sem betegségekkel, sem sérülésekkel – vélekedett a vezetőedző, majd hozzátette: ha a már megszokott lendületes és összeszedett játékot tudják nyújtani, akkor bármely nyugati ellenfél ellen lehet esélyük.

A másik ágon a tavalyi bajnok Bonyhád az OSE Lions együttesével találkozik. Az összecsapás pikantériája, hogy a csapatok a bajnokság előző fordulójában pont egymással mérkőztek meg, a rangadót akkor a házigazda Oroszlány nyerte meggyőző fölénnyel. Nagy Ágoston mégis a tavalyi bajnokot várja a fináléba.

– Véleményem szerint a nyugati csoport egyik legerősebb alakulata a Bonyhád, csak „kicsit későn érő típus”, ha fogalmazhatok így, szerintem csak most kezdenek majd igazán belelendülni, aztán persze idővel majd eldől, hogy igazam van- e. A tabellára pillantva mind a három ellenfelünknek több veresége van már a bajnokságban, mint nekünk, úgyhogy nem verhetetlen csapatokról van szó. Készülünk rájuk, nézzük a felvételeket róluk, remélem, hogy nem fognak tudni meglepetést okozni nekünk. Célunk egyértelműen, hogy megvédjük a címünket – zárta szavait Nagy Ágoston.

A DEAC női kosárlabdacsapata idegenben szerepel a hétvégén, vasárnap 19 órától az Aluinvent DVTK Miskolc U23 otthonában játszik a bajnokság 18. fordulójában.

A DEAC női futsalosai az Univerzum Sport Club csapatát fogadják a bajnokság 17. fordulójában, a találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Sporttudományi Oktatóközpontban.

A DEAC férfi futsal csapata előrehozott mérkőzést játszik: az eredetileg március 7-ére kiírt, Főnix Ifjúsági Közhasznú Sportegyesület elleni meccset hétfőn (február 22-én), 20 órától játsszák le a Sporttudományi Oktatóközpontban.

Folytatódik a férfi kézilabdázók számára is a bajnokság a téli szünet után, a DEAC a Kazincbarcika csapatát fogadja szombaton 18 órától a Kecskeméti János Sportcsarnokban.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés