Mit és mikor olvasott utoljára?

Mit és mikor olvasott utoljára?
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Nincs ideje olvasni? Mikor vett kézbe legutóbb könyvet? Emlékszik még, mi volt a címe az olvasmánynak? Az Ünnepi Könyvhét kapcsán arra voltunk kíváncsiak, mikor és milyen könyvet olvastak utoljára a debreceniek.

Tegnap fejeztem be egy könyvet, könyvtárból hoztam ki egy japán író regényét, sajnos a címére pontosan nem emlékszem. Szeretek olvasni, és remélem ez jellemző a többi emberre is. Sok kedvencem van, köztük Kordos Szabolcs.

pongor_viktoriaPongor Viktória, barista

Legutoljára pár hónapja olvastam könyvet, a Jók és Rosszak Iskolájától volt a harmadik kötet. Nagyon gyakran olvasok könyvet, de leginkább telefonról. John Wain műveit emelném ki, leginkább romantikus és kicsit elvontabb történetei vannak.

nagy_andreaNagy Andrea, vegyésztechnikus

Utoljára Sapkowskitól A tó úrnőjét olvastam angol nyelven. Ha van olyan könyv, ami érdekel vagy amit ajánlanak, azt elolvasom. Régebben rendszeresen, manapság már ritkábban olvasok, kevés időm van rá. Általában telefonon vagy tableten szoktam olvasni. Elsősorban a fantasy műfajú könyveket kedvelem.

many_janosMány János, tanár

Tegnap olvastam könyvet utoljára. Ez a könyv pedig egy ökológiai politikával, gazdasággal foglalkozó tanulmánykötet volt. Egyébként regényt legutóbb Tompa Andreától olvastam, két héttel ezelőtt. Mindenféle stílusú könyvet szeretek, köztük Tompa Andrea, Esterházy Péter regényeit.

uri_denesUri Dénes, irodalomkritikus

Az utolsó szépirodalmi mű, amit a kezembe vettem, a Nyugat+zombik című könyv, ez egy magyar szerzőtől van, aki az aktuális és régi szerzőket tette bele a nyugat stílusában. Könyvként elég abszurdnak tűnhet, de nagyon jó története van. Szinte mindennap olvasok. Kedvencen a Holtodiglan című regény.

pokoradi_gaspar_zalanPokorádi Gáspár Zalán, hallgató

Körülbelül 3-4 hónapja olvastam utoljára a Bujaság történetét, ez egy történelmi összefoglaló a témáról. Nagyon tetszett. Szeretem a klasszikusokat, egyik kedvencem Steinbecktől az Édentől keletre című könyv. Mika Waltaritól a Szinuhe-t kezdtem el olvasni, eddig tetszik.

varga_laura_annaVarga Laura Anna, hallgató

HBN | Fotó: Matey István