Misztikus számok és ranglistás fődíjak a lottón

Misztikus számok és ranglistás fődíjak a lottón
Minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó főnyereménye találhat gazdára a szombati sorsoláson.

Tavaly decemberben volt utoljára telitalálatos szelvény, így a nyeremény már 26 hete halmozódik, és mostanra meghaladta a 2,8 milliárd forintot. Közben a hatoslottó nyereménye is bekerült a top 10-be, vasárnap 466 millió forintot vihet el, aki az összes számot eltalálja. A ranglistás nyeremények a játékkedven is meglátszanak, hiszen a múlt héten több mint 6 millió szelvényt töltöttek ki a szokásos 3,8 millió helyett.

Már 26 hete halmozódik az ötöslottó főnyereménye, és elérte a 2 milliárd 848 millió forintot. Ezzel minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó nyereménye találhat gazdára – mondta el a Független Hírügynökségnek Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. Eddig 5 milliárd forint volt a legmagasabb nyeremény az ötöslottón, 2003 novemberében vitték el, akkor 38 hétig halmozódott a fődíj összege. A második legtöbbet fizető telitalálat majdnem 3 milliárdot ért 2002-ben, akkor 27 hetet kellett rá várni.

Spirituális megérzések, babonák, misztika

A hatoslottó főnyereménye is halmozódik, a 466 milliót érő telitalálat már bekerült a legjobb tízbe. A halmozódó nyeremények a játékkedven is meglátszanak, a Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a múlt héten 6 milliónál is több szelvényt töltöttek ki, a szokásos 3,8 millió helyett.

Miközben sok lottójátékos is igyekszik spirituális eszközökkel: babonákkal, megérzésekkel, vagy akár álomfejtéssel eltalálni a számokat, addig a Szerencsejáték Zrt.-nél is felfigyeltek egy érdekességre a hatoslottónál. Somorai Zoltán szóvivő arról beszélt, hogy amikor 6. hó 16.-án összegezték a most elmondott adatokat, összeadták a 466 milliós főnyeremény számjegyeit. Az eredmény ugyanúgy 16 lett, mint az eddigi tízedik legmagasabb, 457 milliós főnyeremény számjegyeinek összege. A számmisztikánál maradva az ötöslottónál is megfigyelhető egy érdekesség: az eddigi harmadik – mostantól már negyedik – legmagasabb nyeremény 2005 júniusában született. Ha most vasárnap elviszik a telitalálatot, akkor 5 év után, szintén júniusban találhat gazdára a harmadik legmagasabb nyeremény az ötöslottón.

– Független Hírügynökség –