Miskolc: „Állítsák le az út építését!”

Miskolc: „Állítsák le az út építését!”
A lakók és a sajtó jelenlétében ismertette annak a levélnek a tartalmát Csiba Gábor, amit eljuttatott Káli Sándornak.

Állítsák le az út építését! – olvasható abban a levélben, melynek tartalmát sajtótájékoztatóval egybekötve ismertette dr. Csiba Gábor a környéken lakókkal. A levelet – melyhez 600 aláírást, a környéken élők aláírásait is csatolta – az esemény után el is juttatott Káli Sándornak, Miskolc polgármesterének.A Petőfi-Malomszög-Dayka utcák ügyéről van szó, amely kapcsán néhány hete lakossági fórumot is szerveztek, erről lapunk is részletesen beszámolt. Lényege: az önkormányzat az IVS (Integrált Városfejlesztési Stratégia) keretein belül négysávos utat épít a házak közvetlen közelébe, egy milliárd forint uniós forrás áll erre rendelkezésre, az építkezés már el is kezdődött. A tervek a környéken lakók részéről ellenállást váltottak ki: sokakban ugyanis a napokban tudatosult a már négy éve előkészítés alatt álló projekt. A fórumon jelenlévők dr. Csiba Gábort kérték fel érdekeik képviseletére, aki ezt el is vállalta. Első lépésként írta az említett levelet, hogy elérhesse, ügyüket, az épülő utak ügyét újratárgyalja a miskolci közgyűlés. A levél javaslatokat is tartalmaz, hogy merre kellene vezetnie az új utaknak.

Szeretne ügyüknek önkormányzati képviselőket is megnyerni, mondta Csiba Gábor, hiszen ez a jogi útja annak, hogy a közgyűlés napirendre tűzze ügyüket.

Nincsenek illúziói, nyilatkozta korábban lapunknak, szerinte nem visszafordítható a beruházás, de forgalomtechnikai finomításokat sikerülhet elérni. Ez alatt zajvédőfal-, fekvőrendőrök felállítására, kevesebb fa kivágására gondol.

 

ÉM-HM


Nagyobb térképre váltás