Miskolc, a fesztiválváros

Akt.:
Miskolc, a fesztiválváros
© Fotó: Ádám János
Miskolc – Jelentős átalakuláson megy át ezekben a napokban Miskolc.

A Bartók Plusz Operafesztivál hoz sok érdekes és érdeklődésre számot tartó, változatos műfajú programot a városba. Miskolc nemzetközi hírű fesztiválja nem kizárólag a magas kultúra barátait várja, de azokra is gondol, akiknek az érdeklődése esetleg kívül esik a komoly­zene körén.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Számukra elsősorban a Szent István tér és környéke a találkozás helye. Fellépett itt Lajkó Félix, a Ghymes zenekarból Szarka Tamás Miklósa Erika operaénekessel, a Hot Jazz Band, a Rákfogó, a Budapest Klezmer Band. Lesz még itt Big Daddy Wilson-koncert és Budapest Bár – érdemes figyelemmel kísérni az operafesztival.hu oldalt.

Nagyvárosi forgatag

Jó érzés a belvárosban járni: késői órán is nagyvárosi forgatag népesíti be a sétálóutcát és környékét. A színháznál a Miskolci Balett táncosai élvezik a közönség szeretetét: az utcatánc elmaradhatatlan kelléke a fesztiválnak. Ugyanitt esténként Weszely Ernő harmonikaművész játszik.

– ÉM –


Miskolc - Pénteken este mutatják be a tervek szerint a Bartók Plusz Operafesztiválon a nagy érdeklődéssel várt RockGiovanni-t. Akik jegyet váltottak, biztosan lesz ülőhelyük, akiknek nincs jegyük, nekik is érdemes este 9-re ellátogatniuk az Avasi kilátóhoz, ahol különleges élményben lehet részük,...

A Semmelweis című oratorikus kórkép egyik jelenete
Miskolc - Sok érdekességgel készült az idei Bartók Plusz – íme néhány abból, ami eddig még nem volt. Rendhagyó módon kezdődött az idei Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon: nem koncerttel, hanem Bartók Béla színpadi műveinek előadásával nyitották meg a június 17-én, vasárnap záródó nemzetközi hí...