Miről suttognak a debreceni taxisok?

Miről suttognak a debreceni taxisok?
A debreceni taxisoknál alaposan „kiverte a biztosítékot” a Napló azon híre, miszerint a DKV érdeklődik a felszámolás alatt álló Fan Kft. üzletrészének megvásárlása iránt.

Noha a cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy a taxitársaság megvásárlásáról egyelőre se előterjesztés, se döntés nem született, a taxisok körében tartja magát az a nézet, hogy nem lenne jó, ha a város is beszállna a „buliba”. Tisza Tibor, a 150 autót üzemeltető Főnix Taxi ügyvezetője úgy véli, hogy a jelenlegi 350 helyett 200 taxi is bőven el tudná látni a feladatot, és miközben egyre kevesebb az utas, a kollégák attól tartanak, hogy a város adott esetben hatással lehetne a fuvarok elosztására.

Taxis körökben olyan variációról is hallani, hogy a debreceni vagyonkezelő megszabadulna a tagvállaltainál lévő személygépkocsiktól, és a jövőben a hozzájuk tartozó Fan Taxi autói szállítanák hivatalos utakra a holding munkatársait, meg persze a taxiszolgáltatás is maradna. „Komolyan gondolják, hogy város a mi adóforintjainkból tartja életben a konkurenciát?!” – kérdezik a sofőrök. Pajna Zoltán alpolgármester érdeklődésünkre közölte, hogy a város nem vásárol üzletrészt a Fan Taxi Kft.-ben.