Mire megy Lionel Messi nélkül a Barcelona a BL-ben?

Lionel Messi sérülése nagyon rosszkor jött a Barcelonának
Lionel Messi sérülése nagyon rosszkor jött a Barcelonának - © Fotó: AFP
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ez a forduló is tartogat igazi csemegéket a futballszurkolók számára.

A harmadik fordulóval folytatódik a Bajnokok Ligája idei kiírása. A szerdai játéknapon legalább három nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzést is rendeznek: Dortmundba látogat az Atlético, a Barcelona az Inter fogadja, és Párizsban lép pályára a Napoli.

Sok minden eldőlhet

Az A és B jelű csoportban viszonylag tiszta a helyzet, a sorsolás szeszélye folytán az eddig hibátlanok, illetve az eddig nyeretlen együttesek feszülnek egymásnak. Amelyik jól jön ki a következő két fordulóból, annak a csapatnak gyakorlatilag garantált a továbbjutása vagy a BL-be, vagy az Európa Ligájába.

A Borussia lehengerlő formában van, míg az Atléticóról ez nem mondható el, így a spanyolok óvatos optimizmussal állnak a párharc elé. A B-csoportban alapból a Barca lenne az esélyes az Interrel szemben, de a Sevilla elleni szombati rangadón Lionel Messi súlyos kézsérülést szenvedett, emiatt kihagyja a párharcot, sőt a vasárnapi, Real elleni El Clásicót is.

Ádáz küzdelem

A C jelű csoportban már a sorsoláskor gyöngyözött a klubvezetők homloka, amikor meglátták, hogy összesorsolták a PSG-t, a Liverpoolt és a Napolit. Ennek megfelelően a három sztáregyüttes ádáz harcot vív a két BL-továbbjutó helyért. Egyelőre a Napoli van lépés­előnyben, de az egy pont előny nem éppen életbiztosítás.

MSZ


Szerdai program

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A CSOPORT:

  • FC Bruges–Monaco 18.55
  • Dortmund–Atlético Madrid 21 óra

B CSOPORT:

  • PSV–Tottenham 18.55
  • Barcelona–Internazionale 21 óra

C CSOPORT:

  • PSG–Napoli 21 óra
  • Liverpool–Crvena Zvezda 21 óra

D CSOPORT:

  • Lokomotiv Moszkva–Porto 21 óra
  • Galatasaray–Schalke 21 óra

Budapest - Az A, a B, a C és a D csoport harmadik fordulós mérkőzéseit rendezik szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján. Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló: A csoport: FC Bruges (belga)-AS Monaco (francia) 18.55 Borussia Dortmund (német)-Atlético Madrid (spanyol) 21.00 Az állás: 1...