Mire megy alapemberei nélkül a DEAC?

Velkey János
Velkey János - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az előjelek nem épp pozitívak, azonban a DEAC így sem fogja könnyen adni magát az ASE ellen.

Nem indult jól a középszakasz a DEAC kosárcsapata számára: a középház első fordulójában, múlt szerdán a Sopron látogatott Debrecenbe. Nagy csatát vívtak a felek, a vendégek irányítottak, és bár Berényi Sándor tanítványai többször is látótávolságon belülre kerültek, 91–81-es soproni sikerrel zárult a meccs.

Jahenns Manigat már a legutóbbi összecsapáson sem volt bevethető, és mivel több hétre kidőlt, szerdán a Paks ellen sem lehet ott, ahogyan Ivosev Tamás sem, aki eltiltását tölti majd.

Az Atomerőmű SE és a DEAC 18 órától találkozik Pakson. A hiányzók mellett a Tolna megyeiek jó formája is a cívisvárosiak ellen szól. Dzunics Braniszlav együttese a középszakaszban a Zalaegerszeget 100–86-ra, majd a Sopront 101–83-ra verte. Egyébként már találkoztak a csapatok kétszer is a bajnokság első felében, hazai pályán 85-76-ra nyert a Paks, mely Debrecenben 92–88-ra diadalmaskodott. Érdemes lesz majd külön figyelmet fordítani Kovács Ákosra, hiszen az Oláh Gábor utcán nagyszerűen bontotta a védelmet, és 13 pontot dobott.

Készültek rá

– Fájó vereséget szenvedtünk a Sopronnal szemben, főként, hogy hazai pályán kaptunk ki. Ezeket a pontokat valahogy majd vissza kell szereznünk, ha el akarjuk érni a célunkat, vagyis a rájátszásba kerülni – mondta el lapunknak Velkey János, a DEAC kosarasa, aki szerint nehéz meccs vár rájuk Pakson, ettől függetlenül mindent meg fognak tenni a siker érdekében. – Vannak hiányzóink, de a lelkesedésünk és az elszántságunk töretlen. Dzunics Braniszlav csapataira jellemző, hogy gyors letámadásokkal operálnak, ez alól a Paks sem kivétel, éppen ezért a héten erre külön is készültünk – nyilatkozta Velkey.

A DEAC már kedden útra kelt, hiszen az út nem rövid Paksig. Amint azt Velkey János kiemelte, amellett, hogy fárasztóak ezek az utazások, azért jót tesznek a csapategységnek. Megtudtuk, szerdán délelőtt még lesz egy dobóedzésük a Berényi-legényeknek, akik így legalább szokhatják a környezetet is.

HBN