Mire lehet elég az egy pont a Balmaznak?

Akt.:
Mire lehet elég az egy pont a Balmaznak?
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Szépen futballozik Horváth Ferenc legénysége, csak az idő fogy nagyon, kevés lehet már a döntetlen (is).

Két idegenbeli túra után tért haza a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: szombaton az Újpest vizitált Balmazújvárosban az OTP Bank Liga 29. fordulójában. Tűző napsütés, erős szél, nem éppen a legjobb futballidő, de ez valószínűleg épp az újvárosi játékosokat, és szurkolókat zavarta a legkevésbé, sőt… Hiszen alig, hogy elkezdődött a mérkőzés, rögtön az első perc végén szöglethez jutott a Balmazújváros. Andricséktól ritkán látni úgy nevezett kisszögletet, azonban most ezt abszolválták.

Andrics beköszönt

Épp az említett labdarúgó passzolt Vajdához, aki egyből vissza is adta a labdát Andricsnak, majd mindenki azt hitte, hogy a támadó betekeri középre a játékszert, azonban a szél jókora segítségével gólt lőtt. Nem is akármilyet! A labdája egészen a hosszún a bal felsőbe vágódott. Az immáron magyar állampolgár, aki Szerbiában született, nem vitte túlzásba a gólörömöt, hiszen volt csapata ellen szerzett gólt, az viszont tisztán látszott az egész csapaton a találat után, hogy ismét átszakadt egy gát.

A főszerepben: Horváth

A legtöbbször kontrára építő balmazújvárosiaknak ezúttal valahogy nem ültek a kontrái. A két szűrő poszton védekező középpályás (Nwobodo, Onovo) csúszva, mászva, hol szabályosan, hol kevésbé, de rendre megakasztotta a hazai támadásokat.

kozkep
Fotó: Derencsényi István

A mérkőzés pedig az első félidő derekától a lefújásig Horváth Lászlóról szólt. Az Újpest próbálkozott távolról, közelről, oldalról, beadásokkal, fejesekkel, ám semmivel nem lehetett kifogni a Hajdú-Bihar megyei csapat hálóőrén. Horváth vetődve, ülve, állva, mindenhogy védte a kapuját, amint kell. Ahogy haladt előre az idő, az Újpest fölénybe kerekedett: többet birtokolta a labdát, többet lőtt, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 1–0-s hátrányban volt. A jól védekező újvárosiak a 68. percig tudták tartani az előnyt. Ekkor ismét egy szögletrúgás került főszerepbe. Bal oldali fővárosi sarokrúgást követően fejelhetett tisztán kissé jobbról, hét méterről Litauszki, ekkor még nem tudott kifogni Horváthon, hiszen óriásit védett, ám a kipattanó labda ismét Litauszki fejére került, csak ekkor már négy méteren, innen pedig már nem hibázott a lila-fehérek védője, s a léc alá fejelt. Az utolsó húsz perc óriási izgalmakat hozott: szép akciók, bravúros védések. S ha már a bravúros védéseknél járunk: Horváth még a mérkőzés ráadásában is védett egy hatalmasat, pontot mentve ezzel övéinek. Az már más kérdés, hogy az egy pont vajon mire lesz elég Horváth Ferenc tanítványainak, jelenleg az NB I sereghajtói. Szerdán újra egymásnak feszül a két csapat, akkor a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján melyet az Újpest 2–1-es előnyről kezdhet meg.

PI


A tények

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Újpest FC: 1–1 (1–0)

Balmazújváros, 1604 néző
v.: Solymosi (Buzás, Becséri)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Kónya (Erdei, szünetben), Sigér D., Majszuradze (Batarelo, 77.), Haris – Vajda S., Andrics (Arabuli, 64.)
Vezetőedző
: Horváth Ferenc

Újpest: Pajovics – Balázs B., Kálnoki-Kis, Litauszki, Burekovic (Mohl, szünetben) – Nwobodo, Onovo – Pauljevics, Nagy D. (Tischler, 85.), Zsótér (Szankovics, szünetben) – Novothny
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerző: Andrics (1–0) a 2., Litauszki (1–1) a 68. percben

Sárga lap: Onovo, Litauszki

Horváth Ferenc: Jó első félidőt játszottunk, akár meg is nyerhettük volna 1–0-ra ezt a mérkőzést. Kértem, hogy toljuk feljebb a védekezést, ez nem sikerült, egyre csak hátráltunk ösztönösen, csodálkozom, hogy valamelyik védőnk hátát nem sértette fel a háló. Benne volt a pakliban az újpesti egyenlítés, sikerült is gólt szerezniük. A cserék kapcsán senki ne képzeljen bele nagy dolgokat az eseményekbe, az érvényben lévő szabályok miatt alakítottam így.

Nebojsa Vignjevic: Nagyon elégedetlen vagyok a ma látottakkal, elsősorban nem is az eredmény miatt, hanem ahogyan játszottunk. Az egész mérkőzésen a hozzáállásunkkal volt a legnagyobb probléma, nem működtünk csapatként, hiányzott a fegyelem és a szervezettség, ráadásul arrogánsan is futballoztunk.