Mire készül?

Akt.:
Orbán Viktor Gyurcsány Ferencről 1989-ben
Orbán Viktor Gyurcsány Ferencről 1989-ben - © Forrás: Youtube
A youtube-on elérhető egy videó, amelyen Orbán Viktor elismerően szól Gyurcsány Ferencről. A felvétel a rendszerváltás idején készült, és a fiatal Orbán elmondása szerint a KISZ-esek közül ő volt az, aki komolyan próbára tette a tárgyalások során. Szabó Zsolt László jegyzete.

Most Hiller István korábbi oktatási miniszterről szólt elismerően, hozzátéve, nem ő a jövő embere, de szellemi értelemben lát benne valamit. Mintha ez nem lett volna Hillernek elég, egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, ugyan nem szereti, hogy az ország határán kerítés van, „csak már mondjon valaki ennél jobbat”. Másnap Tóbiás pártelnök igyekezett tompítani Hiller mondandójának élét. A tíz százalékos támogatottságra mért és 2014 óta leginkább semmit, mintsem keveset mutató MSZP-sektől valóban váratlan manőver Hiller akciója, hiszen a Gyurcsány utáni időszakban nyújtott politikai teljesítményével semmivel nem tűnt ki, pedig oktatási ügyekben időnként meg-megszólalt. Most abba a(z) (álló)vízbe dobott követ, amelynek habzását – főként a menekültügy terén – egyértelműen a DK-s és izgága Gyurcsány Ferenc határozza meg. Persze, lehet, Hiller már a 2016-os tisztújítás miatt igyekszik magát pozicionálni. Ha így van, ha nem, a korábbi oktatási miniszter megszólalásával és annak következményeivel Orbán véleményét biztosan erősítette.

– Szabó Zsolt László –

0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés