Mire figyeljünk oda utazás előtt?

Életünk szinte már megszokott dolga az utazás. Évente többször indulunk hosszabb-rövidebb utakra. Van, aki munka miatt utazik, s van, aki kirándulni megy. De szinte már mindenkivel megesett, hogy a nagy sietségben fontos dolgokról feledkezett meg. Most összeszedtük, hogy milyen dolgokat kell megtennünk, ahhoz, hogy biztosan nyugodt utunk legyen.

Jókora bőrönddel

Indulás előtt bizonyosodj meg arról, hogy biztonságban hagyod ott a lakásod. Mindig legyen nálad megfelelő felszerelés. Amire csak szükséged lehet, pakold be egy bőröndbe. Vigyázz! A bőrönd legyen tágas és könnyen hordozható. A bőrönd mellett mindig legyen nálad egy kisebb táska, amit mindenhová magaddal vihetsz. Abban tartsd az értékeidet és irataidat, Nem árt, ha mindig tartasz magadnál íróeszközt. A telefonod indulás előtt töltsd fel, így el tudod érni azokat, akiket szeretsz. Nem lesz gond, hogy hamar lemerül. Miután eldöntötted hogy mivel fogsz utazni, a járművet is „vizsgáld meg”.

Ha kocsival mész bizonyosodj meg róla, hogy van-e elég üzemanyagod, megvannak-e a kocsi papírjai és azt is, hogy alkalmas-e a hosszú útra. Amennyiben tömegközlekedési eszközt választasz, érdeklődj utána a pontos indulási és érkezési időpontnak.