Mirának nem ügy egy kerítéstolvaj

Mirának nem ügy egy kerítéstolvaj
© Fotó: police.hu
Hajdúszovát – A gyanúsított házáig vezette a hajdúszoboszlói rendőröket Mira, a nyomkövető kutya. A nyomozók bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 19 éves fiatalemberrel szemben.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Nándor hajdúszováti lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy nő tett bejelentést február 11-én 8 óra 12 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a Hajdúszováton található családi házának kerítéséről ismeretlen tettes 10 darab lécet lefeszített és ellopott.

A rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés mellett elsődleges intézkedésként nyomkövető szolgálati kutyát is alkalmaztak. Mira szagot fogott, és a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakos házáig vezette a rendőröket.

A 19 éves fiatalember otthonában a nyomozók házkutatást tartottak, ahol megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított kerítésléceket. A rendőrök B. Nándort elfogták és előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség a terhelt ellen folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés