Mióta ott van Feczkó, szárnyal a Balmaz

Négyet vágtak az újvárosiak
Négyet vágtak az újvárosiak - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – A duplázó Kovács Ádám szerint nagyarányú sikerüket a csapatmunkának köszönhetik.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a hétvégén sem kegyelmezett, Feczkó Tamás együttese a BFC Siófokot múlta felül játszi könnyedséggel saját stadionjában a másodosztály 20. játéknapján. Bor Dávid nyitotta a gólok sorát a 23. percben, a fiatal játékos szabadrúgásból vette be a vendégek „ketrecét”. Az újvárosiak előnyét Kónya Márk duplázta meg az első játékrészben. A szünet után Kovács Ádám „mattolta” kétszer a Balaton-partiak hátsó alakzatát, amivel kialakult a 4–0-s végeredmény. A hajdúsági alakulat zsinórban három bajnokit vett sikerrel, a jó szériának köszönhetően a hetedik helyen áll a Balmaz az NB II. tabelláján.

Dolgozott a bizonyítási vágy

– A nagy különbség ellenére reálisnak tartom az eredményt – szögezte le Kovács Ádám, az újvárosiak csatára. – Kiváló játékot nyújtottunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani, ezzel szemben a siófokiak előtt mindössze egy nagy lehetőség adódott. Szurkolóinknak ugyancsak szerettük volna bizonyítani, hogy a Budaörs elleni hazai négygólos vereség csupán kisiklás volt. Valódi csapatként funkcionálunk, szerintem ez a magyarázata a győzelmi sorozatnak. Annak ellenére, hogy a rajt során beragadtunk, eddig kilenc pontot gyűjtöttünk a tavasszal, amit elfogadható teljesítménynek tartok.

Kovács duplával szomorította a Somogy megyeieket, az első gólja remek lövés után született. – Egy jó labdaátvételt követően nem sokat teketóriáztam, felnéztem, és 17 méterről célba vettem a kaput. Dunaújvárosban, illetve Vácon egyaránt betaláltam az utóbbi hetekben, ebből kellő önbizalmat meríthettem a szombati találkozóra – mesélte a 24 esztendős labdarúgó, aki már négy találattal hálálta meg a szakmai stáb bizalmát.

A pontvadászatban szusszanásnyi szünethez jutnak a klubok, a pauza mennyire törheti meg a Balmazújváros lendületét? – Mindenkinek jól jön a pihenő, amely során lesz időnk a felfrissülésre, ezáltal újult erővel vághatunk neki a nehéznek ígérkező találkozóknak – vélekedett a hajdúságiak kilencese.

Kiss Lászlóék legközelebb április 2-án lépnek pályára a bajnokságban, ekkor a feljutásra pályázó Zalaegerszeget látják vendégül.

Jó kezekben a Balmaz

Egy évvel ezelőtt nem volt ilyen idilli a helyzet a balmazújvárosi csapat háza táján, mint mostanság. Tavaly március közepén a gárda az utolsó helyen szerénykedett, 11 fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont választotta el a hajdúságiakat a bennmaradástól. Ebben a nehéz helyzetben ült le a kispadra Feczkó Tamás, akinek irányításával az újvárosiak huszáros hajrával hosszabbították meg másodosztályú tagságukat. A szakvezető 31 bajnokin trenírozta eddig az együttest, ezekből 14-et sikerrel vívott meg, kilencszer döntetlennel zárult az ütközet, míg nyolcszor alulmaradt, vagyis a begyűjthető 93 pontból 51-et zsebelt be. Érdekesség, hogy Feczkónál csupán két szakvezető irányítja alakulatát régebb óta az NB II-ben: Toldi Gábor 2012 nyarán állt munkába Csákváron, míg Supka Attila 2013-ban állapodott meg a soproni vezetőséggel.

HBN-BÁ
hirdetés