“Mintha ömlesztve beledaráltak volna mindent” – Ötféle mirelit pizzát teszteltünk

Akt.:
“Mintha ömlesztve beledaráltak volna mindent” – Ötféle mirelit pizzát teszteltünk
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Milyen az ideális pizza? Öt különböző, előre elkészített pizzát vásároltunk és sütöttünk meg, hogy kiderítsük, melyik a legjobb.

A szerkesztőségi teszten öt újságíró véleményét kértük ki a pizzákkal kapcsolatban. A termékeket 1-5 pontig értékelhették és természetesen nem tudták, melyik márkát kóstolják.

Terméktesztünk legalján a Passionata pizza végzett, de hozzá kell tenni, hogy ez került a legkevesebbe, mindössze 349 forintot fizettünk érte. – Olyan, mintha ömlesztve beledaráltak volna mindent és a tésztája is nagyon száraz – mondta a kóstolást követően az egyik újságíró. Egy másik kollégánk viszont erről a termékről azt is el tudná képzelni, hogy valaki otthon gyúrta a tésztáját. A többiek viszont íztelennek találták, így semmi nem mentette meg attól, hogy a lista aljára kerüljön. (12 pont)

A Ristorante Prosciutto pizzája az utolsó előtti helyig jutott a tesztünkön, annak ellenére, hogy ebből egy dobozzal 499 forintba került. – Sótlan, nincs rajta elég fűszer, igazi nagyipari termék – hangzott el a kóstoláson. Egy munkatársunk kesernyés ízűnek találta és hiányolta róla a sajtot. Utóbbi véleménnyel a többiek is egyetértettek, így nem ez a termék lett a kedvencünk. (13 pont)


file6oqxhwnma5k1g34xvole
Fotó: Molnár Péter


A Gusto sonkás pizza a középmezőnyben végzett, viszont ezért többet kértek tőlünk az üzletben, mint az előző termékekért. Ebből a márkából 599 forintba került egy dobozzal. – Nem lehet összehasonlítani a frissen gyúrt pizzával, de jó állagú, kellően sós és a fűszerek is érezhetőek rajta – fogalmazott kollégánk. Ezzel viszont nem mindenki értett egyet, egy másik munkatársunk szerint olyan, mintha a feltét és a tészta külön létezne és egyáltalán nincsenek összhangban. (15 pont)

Terméktesztünk második helyén a Guseppe végzett, ezért fizettünk a legtöbbet, 799 forintot. Ez a termék annyiban tűnt ki a többi közül, hogy jelentős mértékben vastagabb tésztából készült, ami viszont nem jelentett pozitívumot a tesztelők között. – Nem igazán jönnek be a vastag tésztájú pizzák, azt tapasztalom, hogy ezek kilencven százaléka a tésztából és tíz százalék feltétből állnak. Ráadásul ennek a pizzának elég jellegtelen az íze, a feltétet pedig teljesen elnyomja a tészta – jelentette ki munkatársunk. Egy másik tesztelőnk ugyancsak a megfelelő mennyiségű feltétet hiányolta a pizzáról, amelyet egyébként ízletesnek talált. (16 pont)


file6oqxht85l3a1bpvbcole
Fotó: Molnár Péter


A teszt élén a Trattoria Alfredo pizza végzett, amely a második legolcsóbb volt mind közül, ezért 449 forintot hagytunk a pénztárban. – Ropogós a tészta és kellően ízletes a feltét – mondta a kóstolást követően az egyik tesztelő, akinek a többiek is osztották a véleményét. – Ez néz ki a legjobban és az íze is messze ennek a legjobb. Az egyetlen, amelyen nem csak látszódik, hanem érződik is a sonka – mondta el véleményét a pizzáról egyikük. (17 pont)

A végeredmény:

  1. Trattoria Alfredo
  2. Guseppe
  3. Gusto
  4. Ristorante
  5. Passionata

Címkék: , ,