„Mint ha feneketlen kútba dobnánk”

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN
Debrecen – Jobbik: A Fidesz menekülttáborral kapcsolatos ígérete csupán szemfényvesztés.

Ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót Ágoston Tibor és Herpergel Róbert önkormányzati képviselők, akik szerint ámítás a miniszterelnök ígérete, miszerint megvívja a csatát az Európai Unióval a debreceni menekülttábor bezárásáért. A jobbikosok újabb javaslattal is előálltak: országgyűlési képviselőik az éves költségvetésből 50 millió forintot csoportosítanának át arra, hogy a befogadó állomást zárttá tegyék.

Ágoston Tibor elmondta, hogy a miniszterelnök debreceni látogatásán hangoztatta: megvívja a csatát az Európai Unióval azért, hogy zárják be véglegesen a debreceni menekülttábort, most mégsem ezt teszi, hiszen bővítik a befogadó állomást.

Herpergel Róbert arról beszélt, hogy a befogadó állomáson élő óvoda- és iskolaköteles gyermekeknek mintegy 80 százaléka el sem kezdi a tanulást vagy hamar lemorzsolódik, mert Debrecen elsősorban tranzittábor. Ezért az oktatásukra, nevelésükre fordított pénz olyan, mint ha feneketlen kútba dobnánk. A képviselő szerint a középiskolás korúaknál már komoly gondot jelent a fegyelem, illetve a drog használata és terjesztése is.

HBN