Helyi közélet

2013.11.20. 14:56

Kórházak, úton van a segítség!

Hajdú-Bihar - Közel másfél milliárd forintot kap a Kenézy Kórház.

Hajdú-Bihar - Közel másfél milliárd forintot kap a Kenézy Kórház.Megszabadulnak adósságaik jelentős részétől Hajdú-Bihar megye kórházai annak a konszolidációs támogatásnak köszönhetően, amelyet a központi költségvetésből kapnak. A döntés következtében hozzájutnak pénzükhöz azok a beszállítók, amelyek már hónapok óta várnak erre.

A Magyar Közlöny kedden megjelent számában közölt lista szerint a Kenézy Gyula Megyei Kórház és Rendelőintézet közel másfél milliárd forintos támogatásban részesül, ezzel az összeggel a legnagyobb anyagi segítséget kapó intézmények között szerepel.

Több százezer forintot kap a megye másik két fekvőbeteg-ellátó központja is. A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházat 213,6 millióval, míg a Debreceni Egyetem orvoscentrumát 158 millió forinttal segítik ki.

A Közlönyben megjelent kormányrendeletből az derül ki, hogy a támogatást november 25-ig folyósítják, a pénzösszeget pedig kizárólag a lejárt szállítói tartozások csökkentésére lehet fordítani.

További részletek a Napló csütörtöki számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában