Minősített intézmények megyénkben

Budapest, Debrecen, Hajdúszoboszló – A magyar kultúra napja alkalmából átadták az Emmi díjait.

– Az állami szereplőknek az a dolgunk, hogy mindenki számára biztosítsák a hozzáférést a kultúrához – hangsúlyozta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára, aki a magyar kultúra napja alkalmából csütörtökön Budapesten átadta a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket.

Az államtitkár emlékeztetett: Kölcsey Ferenc olyan korban alkotta meg a Himnuszt, amelyet kétszáz éve irányadónak tekintünk kultúrában, identitásban, öndefinícióban, és bár a mai korstílus nem kedvez a reformkori patetikus látásmódnak, azért újra és újra kitermelődnek nemzeti kultúránk új hősei.

A díjazottak sorában a megyénkbeli műhelyek közül Minősített Közművelődési Intézmény címben részesült a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár és a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központja, a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárat pedig Minősített Könyvtár címmel tüntették ki.

MTI, HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés