Miniszteri együttérzés

Közös sajtótájékoztatót tartott péntek délelőtt Lamperth Mónika belügyminiszter és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a Belügyminisztériumban.  A miniszterek vázolták, hogy miként sikerült összehangolni a rendőrség, a katasztrófavédelem, a honvédség és a határőrség munkáját a repülőgép szerencsétlenség után. 

Borzasztó nagy tragédia az, ha olyan katonák halnak meg, akik hazájuktól távol, egy idegen országban dolgoztak a béke helyreállításán – közölte Juhász Ferenc, honvédelmi miniszter, aki közölte: a hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, hogy a gép miért tért el három  kilométerrel az előre kijelölt pályájáról.

A gyászolókért  

Lamperth Mónika elmondta, hogy a mentési feladatok koordinálása mellett intézkedett arról is, hogy megkaphassák a megfelelő segítséget, támogatást azok a szlovák hozzátartozók, akik úgy döntenek, hogy a helyszínen akarják megélni gyászukat. – Hejcén az illő részvéttel és lelki támasszal tudják majd fogadni az elhunytak családtagjait – mondta a miniszter, aki együttérzéséről biztosította a szlovák kollégáját, Vladimir Palkót is.
Ígéretet tettem arra, hogy a magyar hatóságok mindent megtesznek a történtek gyors kivizsgálása érdekében – fogalmazott. – A Határőrség országos parancsnoka utasításomra intézkedett, hogy a közúti határátkelőhelyeken a ki- és beléptetés zavartalanul működjön.

Sz.P.