Miniszterelnökség: forrás igényelhető az útkarbantartó gépek vásárlására

Budapest – A helyi közutak fejlesztésére és a karbantartáshoz szükséges gépek beszerzésére írt ki pályázatot 18,4 milliárd forintos kerettel vidéki térségben működő települési önkormányzatok, illetve önkormányzati társulások számára a Miniszterelnökség.

A pályázat keretében maximálisan elnyerhető támogatás külterületi helyi közutak fejlesztése esetében 100 millió forint. Az önkormányzati utak karbantartására beszerezhető erő- és munkagépek esetében az egyéni pályázók maximum 10 millió, konzorciumi pályázók 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A kérelmek 2017. január 6. és 2019. január 7. között nyújthatók be, az első elbírálási szakasz 2017. február 6-án zárul.

A Miniszterelnökség emlékeztet: a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében már 42 pályázat jelent meg. A program 1300 milliárd forintos keretéből eddig mintegy 985 milliárd forintot hirdettek meg. A kormány célkitűzéseinek megfelelően az év hátralevő részében további pályázati felhívások megjelenésére számíthatnak a gazdálkodók és a vidéki települések.

– MTI –