Miniolimpián a debreceni pólósulisok!

Akt.:
Miniolimpián vesznek részt Varga Tamásék tanítványai
Miniolimpián vesznek részt Varga Tamásék tanítványai - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – A Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület legfiatalabb kiválóságai egy hétig Olaszországban, a világ legnagyobb nemzetközi gyermek vízilabda-fesztiválján villogatják oroszlánkörmeiket!

Tóth Tamás és Varga Tamás tanítványai szombaton késő este indultak útnak Lignanóba, ahol vasárnap délután egy nagyszabású, ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Habawaba International Festival.

A világ legnagyobb nemzetközi gyermek vízilabda fesztiválját idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Olaszországban – a június 21-28-ig zajló viadalnak Lignano Sabbiadoro ad otthont. A megmérettetésre 13 ország, 114 csapatának több, mint ezer sportolója nevezett. Farkasszemet néznek egymással többek közt Brazília, Egyiptom, Franciaország, Görögország, Olaszország, Litvánia, Montenegró, Szerbia, Szingapúr, Spanyolország, Svájc, és USA fiataljai is. Hazánkat hat klub képviseli: a DVSE PÓLÓSULI, a szombathelyi Domino AVUS, a Szegedi Vízipóló Suli, a ZF-Eger és a Ferencváros csapata, valamint a KSI SE két együttese. A DVSE csoportellenfelei: Abda Brasil (brazil), Blu 3000 (olasz), AN Brescia Melograni (olasz), Plebiscito Padova (olasz), Big Team Arenzano (olasz). A cívisvárosi apróságok 2013-ban a 9., 2014-ben a 12. helyen zártak – idén pedig még előrébb szeretnének végezni!

A jövő nagy pólós reménységei akárcsak a “nagyok”, olimpiai faluhoz hasonló helyen fognak lakni, és egy héten keresztül minden kizárólag csak a vízilabdáról fog szólni.

DVSE Pólósuli csapata: Aradi Patrik, Szücs Márk, Mercs Dániel, Nagy Benedek Máté, Molnár Zoltán Balázs, Bujdosó Zsombor, Balogh Milán Patrik, Kovács Máté, Pataki Ábel, Báthori-Tóth Bálint, Fedác Dominic, Kis Ferenc Ágoston, Hartl Armand. Szakmai stáb: Tóth Tamás, Varga Tamás.

A program

Június 22. hétfő

  • 08:30 DVSE Pólósuli – Abda Brasil
  • 18:00 BLU 3000 – DVSE Pólósuli

Június 23. kedd

  • 16:00 DVSE Pólósuli – AN Brescia Melograni

Június 24. szerda

  • 10:30 DVSE Pólósuli – Plebiscito Padova
  • 16:00 Big Team Arenzano – DVSE Pólósuli

További program később.