Mini sportpálya a lakóparknak

Akt.:
Mini sportpálya a lakóparknak
© Fotó: Matey István
Debrecen – A közösségi tér számos lehetőséget nyújt a szabadidő eltöltéséhez.

Pénteken adták át a Fészek lakóparkban élők számára azt minisportpályát, amely a 2014-ben megkezdett fejlesztések legújabb eredménye.

A városvezetés célja, hogy a város kis közösségei a saját lakókörnyezetükben találhassák meg a sportolás és a szabadidő eltöltésének lehetőségét”

– mondta Széles Diána alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

A Tócópart utca és Lóskúti utca által határolt zöldterületen az elmúlt években az önkormányzat megkezdte egy szabadidő– és sportpark kialakítását. Az első két ütemben közösségi játszóteret és fitneszparkot építettek. A jelenlegi fejlesztéssel egy új minisportpályával bővült a park.

sportpalya2Böszörményi Vanda is kipróbálta az új pályát | Fotó: Matey István

A homokos pályán egy pár kézilabda méretű kaput is elhelyeztek. A labdajátékok biztonságát egy 4 méter magas labdafogó háló biztosítja, amelyet úgy alakítottak ki, hogy a későbbiekben röplabdaháló is kifeszíthető legyen rajta. A pálya alkalmas különböző labdajátékok lebonyolítására, mint a futball, strandlabda, röplabda.

A sportpálya kivitelezési költsége 1,1 millió forint volt. Kialakításával az önkormányzat szabadidő– és sportparkot hozott létre a Fészek lakóparkban, amely a környékbeli családok kikapcsolódását szolgálja.

HBN