Minek épült buszmegálló a Széchenyi utca elején, ha nem használják?

A buszmegálló
A buszmegálló
Debrecen – A Polgármesteri Hivatal azt ígéri, hogy a nyugati kiskörút második szakaszának elkészülte után bevonják a közlekedésbe.

Mint arról beszámoltunk, a Széchenyi utca elején, az Ítélőtábla előtt vandálok kitörték annak a buszmegállónak az egyik üvegét, amelyet tavaly nyáron a nyugati kiskörút építése kapcsán alakítottak ki, de mai napig egyetlen autóbusz, troli sem áll meg ott. A tömegközlekedést használók szerint erre a megállóra nagy szükség lenne, hiszen a legközelebbi két megálló, a vidéki buszpályaudvarnál lévő és a Kossuth utcai, a színház előtti meglehetősen messze van egymástól. (A Csonka Templomhoz nem minden járat fordul be.)

Jövőre bekapcsolják a forgalomba

– A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy a szóban forgó megállót várhatóan 2014-ben, azután kezdi majd használni a DKV, miután elkészül a nyugati kiskörút második üteme, az Arany János- és az Erzsébet utca között. Mint írja, “a jövőre kialakuló új szakasz az eddig elkészült Tisza István-, és Antall József utcák révén már lényegesen befolyásolni fogják nemcsak az autós, hanem a közösségi közlekedés egyes járatait is.”

Helyreállítják

– Gábor Zsombor szerint, az ismeretlen tettesek több tízezer forintos kárt okoztak az utasváróban. Ezért a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. A megrongált megállót – a rendelkezésre álló
források függvényében – igyekeznek minél hamarabb megjavíttatni.

HBN – OCs.


Összetörték a buszmegállót

Debrecen – Vandálok összezúzták annak a Széchenyi utca elején található buszmegállónak a vastag oldalüvegét, amelyet tavaly nyáron a nyugati kiskörút építése kapcsán alakítottak ki.