Minek a regisztráció?

Minek a regisztráció?
© Fotó: pixabay.com
Minél jobban magyarázzák, annál inkább nem értem, hogy minek kell több millió feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetéssel rendelkező magyar állampolgárnak ezekben a hetekben újra regisztráltatnia adatait a mobilszolgáltatóknál, amikor ezt egyszer – a vásárlás pillanatában – már mindenki megtette. Orosz Csaba írása.

Az világos, hogy a párizsi és a brüsszeli merényletek alkalmával a terroristák Magyarországon, egy hajléktalan nevére vásárolt ilyen, előre feltöltős SIM-kártyákkal telefonáltak és a magyar hatóságok emiatt erőt akartak mutatni nyugat felé. De, hogy ennek ez lenne a megfelelő módja, megkérdőjelezném. Hogyan lehet küzdeni a terrorizmus ellen olyan információkkal, mint, hogy X. esetleg ma már nem a vásárlás pillanatakor rögzített Y-ban, hanem Z-ben lakik? Az internetes adategyeztetés lehetősége még ennek az értelmét is zárójelbe teszi.

Azok, akik átesnek az átvilágításon és kapnak erről egy papírt, egy esetleges rendőri igazoltatás során meglobogtathatják a dokumentumot, mondván, engedjen el biztos úr, papírom van arról, hogy nem vagyok terrorista!? Annyi haszna azért mégis lehet a dolognak, hogy az ügyféltérben várakozók közül néhányan talán kedvet kapnak egy új telefonhoz.

– Orosz Csaba –


Aki nem regisztrál, nem telefonál tovább: adategyeztetésre kérik a feltöltőkártyásokat

Nagy roham várható a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatain június utolsó napjaiban.