Mindkét gárda javítani szeretne Diósgyőrben

Mindkét gárda javítani szeretne Diósgyőrben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVTK és a Loki is vesztes meccs után várja a keleti rangadót.

Jelenleg a legnagyobb presztízzsel bíró kelet-magyarországi derbire kerül sor szombaton 18 órától az OTP Bank Liga 5. fordulójában, a két piros-fehér alakulat, a DVTK és a DVSC-TEVA ad egymásnak randevút Diósgyőrben.

Három kulcsember hiányzik

Az ősi rivális legyőzésével járó dicsőségen túl azért is nagy szüksége lenne mindkét csapatnak a három pontra, mert egy körrel korábban Bekő Balázs és Kondás Elemér együttese is kikapott: előbbi 5–0-ra az MTK vendégeként, utóbbi pedig hazai pályán 1–0-ra a Haladástól.
A hajdúságiak számára az elmúlt héten ért véget az Európa Liga-szereplés, miután a norvég Rosenborg jobbnak bizonyult náluk, vagyis hosszú idő után ez lesz az első olyan meccs, amelyre majdnem egy hetet tudott készülni a társaság.

– Bízom benne, hogy az elmúlt időszakhoz képest pihentebb csapatot tudok pályára küldeni Miskolcon, úgy látom, megfelelő állapotba kerültek a srácok s a hét második felében kellően frissen mozogtak az edzéseken – nyilatkozta a Naplónak Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője. – Az, hogy miként szerepelt az ellenfél az utóbbi hetekben, nem igazán foglalkoztat bennünket, nekünk saját magunkat kell figyelnünk. Sajnos három meghatározó labdarúgó, Tisza Tibor, Szakály Péter és Varga József játékára nem számíthatok a borsodiak ellen, nélkülük kell megoldanunk a feladatot – mondta a szakvezető.

Ugyan a tréner nem kívánta az ellenfél eddigi eredményeit kommentálni, azt elárulta, milyen meccsre számíthatnak fiai. – A legutóbbi vereség miatt elképzelhető, hogy nagyobb elánnal vetik magukat a küzdelembe a mérkőzés elején a házigazdák, erre felkészültünk. Ráadásul ez a párosítás mindig nagy rangadó, de nekünk is az acélunk, hogy megszerezzük a három pontot. Komoly menetelés jön a DVTK-Fradi-Videoton hármas ellen, szeretnénk ennek a sorozatnak az első állomását sikerrel venni.

HBN-TN


Kimondottan jól megy a borsodiak ellen
Debrecen – A gyengébb formában lévő Bekő-gárda hátán kapaszkodhat feljebb a DVSC.
hirdetés