Mindkét csapat kispadján debreceni edző ült!

Győzött a Debrecen
Győzött a Debrecen - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Érdekes közjáték után léptek jégre a csapatok. Történt ugyanis, hogy az UTE szakvezetője Szilassy Zoltán nem tudta bemutatni az edzői igazolványát, -elmondása szerint otthon felejtette -, így viszont a versenyszabályzat értelmében nem ülhetett le a kispadra.

Edző jelenléte nélkül viszont nem lehet jégkorong mérkőzést játszani, így a DHK kezében volt a döntés. Ha nem játszik a debreceni csapat akkor 5-0 gólkülönbséggel megkapják a bajnoki pontokat, de a fair play az kívánta meg, hogy a jégen dőljön el, hogy melyik a jobb csapat ezért a debreceniek pályára léptek, sőt az egyik edzőjüket Máthé Csabát is „kölcsönadták”, ami a versenyszabályzat szerint lehetséges, pontosabban nem tiltott.

Ilyen előzmények után változatos játékkal indult az első harmad, az UTE kicsit többet kezdeményezett. Alig telt el a harmad fele, amikor Okos Csanád értékesítette Artúr Kurilyuk passzát, kevesebb, mint két perccel később pedig Csiki Zoltán hatalmas bombájával 2-0 ra növelte az előnyét DHK. Ezután viszont hazai rövidzárlat következett és a harmad végére egy perc alatt egyenlített a vendégcsapat.
A második periódusban ismét megszerezte a vezetést a hazai alakulat, Godó váltotta gólra Könczei Áron átadását. Nem hagyta magát a fővárosi gárda és Gágyor Péter találatával újra egyenlő, 3-3 volt az állás 40 perc után.

A harmadik harmadban számos ígéretes helyzet maradt ki a hazai oldalon, de egyik csapatnak sem sikerült a kapuba találnia, így következett a hosszabbítás. Amikor a nézők már-már elkönyvelték, hogy a büntetőlövések fognak dönteni, Könczei Áron villant egyet és megszerezte a debreceni csapat győztes találatát. DHK-UTE 4-3 (hosszabbítás után). (2:2, 1:1, 0:0, 1:0)

A mérkőzés előtt a klub képviselői, játékosai a DHK új elnöke, valamint a Jégcsarnok munkatársai megköszönték Korcsinszky Györgynek a leköszönő elnöknek az elmúlt 25 évben végzett munkáját, nélküle ugyanis nem lenne ma minőségi jégkorong csapata Debrecennek.

– Müller Károly –