Mindjárt kész az egyes vonala, bár az eső még bekavarhat

Akt.:
Munkálatok az 1-es villamos vonalán
Munkálatok az 1-es villamos vonalán - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Jó ütemben, az előzetes tervek szerint haladnak, és ha az időjárás kedvező marad, az eredetileg tervezett határidőre, július 19-e, üzemzárására befejeződnek az egyes villamos nyomvonalán a július 4-én kezdődött felújítási munkálatok – válaszolta a Napló kérdésére Nagy Annamária, a DKV Zrt. kommunikációs- és marketingvezetője.

Az esős idő azonban hátráltathatná a kivitelezést, hiszen a munkagödrökben megáll a víz, és abban csak a száradást követően lehet folytatni a munkát – tette hozzá.

A Péterfia utca–Honvéd utca, valamint a Poroszlay út–Simonyi út kereszteződésben található pályaszakaszon a síncsere már befejeződött. Jelenleg a Bem téri kereszteződésben, ahol a 33-as számú főút keresztezi az 1-es villamos pályáját, zajlik a munka. Ebben a csomópontban a kivitelező két ütemben végzi el a síncserét és a hozzá kapcsolódó munkákat, hiszen a kereszteződést nem lehet teljes szélességében lezárni. Ennek az első üteme elkészült, jelenleg a második ütemben végzik a szükséges feladatokat a szakemberek.

A síncserével érintett pályaszakaszokon a teljes rekonstrukció befejeztével fogják a szakemberek elvégezni a szükséges műszaki átadás-átvételt.

HBN


Gyalog gyorsabb
Amióta felújítják az 1-es villamos síneit sokan bosszankodnak, mert rendszeresen elkésnek. Orosz Csaba írása.