Mindjárt itt az ítélet a hatalmas ábrányi családi tömegverekedés ügyében

Debrecen – A két nyírábrányi család tagjai kölcsönösen ütötték egymást.

Régóta haragban volt az a két család, amelynek tagjai Nyírábrányban estek egymásnak 2010-ben. A törvényszék tényállása szerint B.-ék (apa és lánya) egy vasvillával és gereblyével bicikliztek, amikor L.-ékkel találkoztak. A balhé Ifj. L. Zoltán (negyedrendű vádlott) fellépésével kezdődött, miután megfogta B. Krisztina kerékpárjának kormányát, amitől a nő elesett. Szóváltás után az elsőrendű vádlott B. János előkapta a villát, lánya a gereblyét. A harmadrendű vádlott, id. L. Zoltán egy baltát húzott elő, fia pedig egy csutkavágót. B. János többször alhason, majd lábszáron szúrta ifj. L. Zoltánt. Ezt követően mindkét oldalon több családtag is bekapcsolódott az összecsapásba, volt, aki kapával, karóval. A vádlottak többnyire nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszéken egyedül B. János kapott letöltendő (2 év 10 hónap) börtönbüntetést, a kilenc vádlott többségét társtettesként elkövetett garázdaság és testi sértés kísérlete bűntettében mondták ki bűnösnek.

Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán van, miután a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Hétfőn a védők perbeszédüket tartották, a vádlottak az utolsó szó jogán szóltak. Ítéletet november 18-án hirdetnek.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés