Helyi közélet

2008.05.05. 13:52

Tűzoltófesztivál Hajdúböszörményben

<p>Hajdúböszörmény - A megye egész területéről érkeztek tűzoltók a Szent Flórián napja alkalmából Hajdúböszörményben rendezett megyei eseménysorozatra május 5-én.</p>

A megye egész területéről érkeztek tűzoltók a Szent Flórián napja alkalmából Hajdúböszörményben rendezett megyei eseménysorozatra május 5-én.

Az ünnepség koszorúzással kezdődött a tűzoltóság épülete előtt. Innen a tűzoltók gyalog, illetve a régi idők és napjaink tüzoltóautóival fúvószenekar és mazsorett csoport kíséretében vonultak a Sillye Gábor Művelődési Központig, ahol ünnepi állománygyűlésre került sor. Ennek keretében köszöntötték a Hajdúböszörményben 120 éve fennálló önkéntes tűzoltóságot, kitüntetéseket adtak át helyi és megyei tűzoltóknak, és előléptetésekre került sor. Felsorolták azokat a megyében szolgáló tűzoltókat, akiket a május 2-án Siófokon rendezett országos Szent Flórián napi rendezvényen tüntettek ki. A külföldi- ukrán, lengyel és román- delegációk vezetői oklevelet nyújtottak át a helyi vezetőknek.

Az ünnepélyes események után az érdeklődők megtekinthették a művelődési központ előtt felsorakozott tűzoltójárműveket.

A bátrabbak ki is próbálhatták azt a 42 méteres magasból mentőt, melyet a Debreceni Önkormányzat Tűzoltósága kapott.

A a tűzoltónap záró eseménye a tűzoltási bemutató volt. Először egy hagyományőrző tűzoltást láthattak a megjelentek, vagyis egy felgyújtott nádból és fából készült épület oltását régi eszközök segítségével.

Végül egy közúti balesetsorán végrehajtott műszaki mentésre és tűzoltásra került sor.

Ny. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában