Mindig van egy férfi…

Debrecen – A színpadon négy gyönyörű nő és egy zongorista. A téma pedig a férfiak. Ezt kínálja a Páholy Lakásszínház hétvégi programként az E-mancik: Szomjas férfiak sört isznak helyettem című előadásukban.

Ahogy azt az ajánlóban olvashatjuk: őszinte vallomás ez a darab a nők vágyairól – üde, sodró lendületű, szellemes, szókimondó előadásban. Négy nő beszélget a férfiakkal való kapcsolataikról, arról, hogyan élték meg tinédzserkori első szerelmüket, majd a menstruációs ciklusok kilengéseit, a szeretem – nem szeretem változásait, az öregedést.

Van egy férfi…– így kezdik rendre a harmincas éveikben járó nők rövid monológjaikat, amiket Máté Zsolt rendező találó dalszövegei és Nyitrai László zongorakísérete, köztük slágerszámok zenei átirata színesít. A vallomások irodalmi színvonalúak, költőiek. A színészek Dobra Mária, az évekig a Csokonai Színházban játszó Sárközi-Nagy Ilona, valamint Szirmai Melinda és Tarr Judit izgalmas női jellemvonásokat, vágyakat, csalódásokat, bizonytalanságokat idéznek fel. És vallanak szexuális vágyaikról, színpadon ritkán hallható nyíltsággal, kendőzetlenül. Mígnem az életkor előrehaladtával a „Van egy férfi…”- kezdetű megjegyzésre ott a barátnő válasza: „Jaj de sajnálom…”

HBN


A Csokonai Színház műsora:

Október 21. 19 óra Páholy Lakásszínház
Rendező: Máté Zsolt