Mindig megújul e “konzerv”

Bár alig hat éves a KonzervArtaudrium Színházi Műhely, idén a második félévtől gimnázimba készül. A kísérleti produkcióiról ismert ingyenes, de színvonalában közel sem amatőr színház idén szervezi, hogy gimnáziumokban is fellép.

Első helyszín az „Ady”, ahol január 18-án, szerdán 17 órától a Mi újság című produkciójukat adják elő – ez a mindig aktualizálódó darab a Hajdú-bihari Naplót alkalmazza kelékként és szövegként. Ezután legközelebb a február 13-i friss Naplóval dolgozik a társulat a Medgyessy Gimnáziumban, ott 16 órakor kezdődik az előadás. 

Mint eddig is tapasztaltuk, új ötletekben nem szegény a fiatal társulat: sokéves produkciójuk a rögtönzésekre épülő, kísérleti jellegű Konzerv. Idén az első az Ablak-zsiráf lexikonból merít témákat, január 11-én a Dote II. Kollégiumának alagsorában. Tizenkét nappal később még ezt az előadást is felforgatják: ezúttal szöveg nélkül, botokból, fákból kell színházat varázsolni és improvizálni – ismertette érdeklődésünkre Bessenyei Zoltán, a társulat vezetője. 

P.É.