Mindenszentek nyugalmáért dolgozik a rendőrség Hajdú-Biharban is

Temető
Temető
Mindenszentek és halottak napjával összefüggésben mindig sokan kelnek útra, hogy az ország temetőiben leróják kegyeletüket. Az átlagosnál nagyobb forgalom kezelésére, a balesetveszély csökkentésére és az ünnep nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is készül

A megye főútvonalain, a temetőkhöz vezető utakon és a temetők környékén október 29-én 00.00 órától  november 1-én 24.00 óráig fokozott civil- és egyenruhás rendőri járőrözés lesz, a polgárőrség és a közterület-felügyelet bevonásával.

A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak.

Tanácsok temetőbe látogatóknek

Az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket!
A tolvajok tudatában vannak az emberek figyelmetlenségének, könnyelműségének, és ki is használják a kínálkozó lehetőségeket. Hogy ezt elkerüljék, a Bűnmegelőzési Szolgálat az alábbiakat tanácsolja:

  • Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belső zsebébe tartsák, és soha ne hagyják a táskát őrizetlenül!
  • A gépkocsijuk ajtaján minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel és figyeljenek arra, hogy az utastérben ne hagyjanak értéket: táskát (üresen sem), kabátot, pénztárcát, mobiltelefont!
  • Amíg a sírt gondozzák, vízért mennek vagy éppen csak a szeméttárolóhoz igyekeznek, még erre a rövid időre se hagyjanak semmilyen értéket a sírnál felügyelet nélkül!
  • Fordítsanak figyelmet a biztonságos közlekedésre; gyalogosan használják a kijelölt átkelőhelyeket, gépkocsival pedig fokozott figyelemmel közelítsék meg ezeket!

Békés, nyugodt megemlékezést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság!