Mindenre választ kapunk

Akt.:
Mindenre választ kapunk
© Fotó: HBN archív
Balmazújváros – A bennmaradás szempontjából létfontosságú ütközet vár a Balmazújvárosra a Sopron ellen a hétvégén.

Két nagyszerű formában lévő együttes találkozik vasárnap 18 órától a balmazújvárosi Városi Sportpályán, ahol a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő látja vendégül a Sopront az utolsó, 30. forduló keretében. A hajdúságiak jelenleg a 11. pozíciót foglalják el a táblázaton, de még nem nyugodhatnak meg, az osztályváltást három ponttal kerülhetik el biztosan a narancsmezesek.

Magukra koncentrálnak

– Élet–halál harc vár ránk vasárnap. Becsületesen felkészültünk a Sopron elleni mérkőzésre. Amikor segítőmmel, Szergej Pacajjal átvettük az együttes irányítását, azt terveztük, hogy az utolsó bajnoki előtt elkerülünk a kiesőzónából, ami szerencsére összejött, így a saját kezünkbe vettük a sorsunkat. A soproniak remek szériában vannak, hiszen legutóbbi 11 összecsapásukat veretlenül vívták meg – fogalmazott a Naplónak az újvárosiak trénere Feczkó Tamás. Persze a balmazújvárosiak teljesítményére sem lehet panaszuk a drukkereknek, ugyanis a Szeged elleni vereség óta zsinórban négy sikert arattak a kedvencek.

Az már biztos, hogy a Kaposvár és a Cegléd a következő idényt a harmadosztályban tölti, de egy kieső hely még „keresi a gazdáját”. Több gárda, köztük a Balmazújváros is bajba kerülhet, bár az ellenlábasok közül a Siófok a feljutásra pályázó Gyirmóthoz utazik, tehát a papírforma nem a Balaton–partiak sikerét vetíti előre. Adott esetben egy vereség sem jelentene automatikusan búcsút, így arról érdeklődtünk az edzőnél, mennyire figyelnek a riválisokra. – Eddig sem néztük az ellenfelek eredményeit, most sem változtatunk ezen. Csakis a saját feladatunkra összpontosítunk – válaszolta Feczkó.

Ünneplésben bízva

A két alakulat november végi, soproni meccsén az Újváros kétgólos sikert aratott, a gólokon Pintér és BatiziPócsi osztozott. – Teljes kerettel várhatjuk a találkozót. Örömteli, hogy a városba visszatért a futballhangulat, hiszen a szurkolóink Csákvárra is elkísértek bennünket. Reményeink szerint vasárnap is sok drukker érkezik a stadionba, és a lefújás után együtt ünnepelhetjük a bennmaradást – zárta a gondolatait a vezetőedző.

HBN-BÁ