Mindennapi bosszúságaink

Mindennapi bosszúságaink
Nem elég nekünk a válság, még ott van az a keserű pohár is, amit napjában akár többször is kiiszunk. Hosszan lehetne sorolni azokat az apró, de kedélyünket folyamatosan rontó bosszúságokat, melyek miatt görcsberándult gyomorral vezetünk, utazunk vagy éppen munkálkodunk.

Maradjunk a közlekedésnél, mint örök zöld témánál. Hiába hathat felüdülésként egy 60-as tábla a város közepén, ha a zöldhullám egy még mindig az „ötvenes” bűvöletében másról tudomást nem vevő óvatos duhaj miatt elakad, perceket kiszakítva amúgy is szűkös időnkből. Aztán ott vannak a sávváltásra az utolsó pillanatig váró „majdcsakbeerőszakolommagamat” típusú nagymenők, akik szívfájdalom nélkül akasztják meg a folyamatos haladást a számukra érdektelenné váló aszfaltcsíkon. Nem kevesen a lámpától elrajtolást is gyakorolhatnák még, mert hosszas fáziskésésüknek többek látják kárát, de a lényeg: ők zöldön mehetnek át.

Mindez emberi tényező, ám bosszúságainkat máshol (például a 4-esen) éppen a 60-as tábla tetézheti, mert a szabályok sem mindig a nyugalmunkat szolgálják.

Égerházi Péter

egerhazi.peter@inform.hu