“Mindenkinek jár a szórakozás is, és ezt jó lenne, ha nem vennék el”

“Mindenkinek jár a szórakozás is, és ezt jó lenne, ha nem vennék el”
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Olvasóinkat kérdeztük arról, mit szólna ahhoz, ha este 10-kor zárnának a vendéglátóhelyek.

– Többnyire tíz óra körül indulnak el otthonról hétvégente az emberek, illetve a fiatalok. De ha az idősebb korosztályra gondolok, egy romantikus vacsora sem igazán fogyasztható el tíz előtt – válaszolt Megyesi Máté.


Megyesi Máté Megyesi Máté ©

Nem jelentene azonban semmi gondot Polyák Jázminnak a korai zárás. Ő ilyentájban már otthon szeret lenni, és a lefekvéshez készülődik, de biztos benne, hogy ez sokakat rosszul érintene.


Polyák Jázmin Polyák Jázmin ©

– Ha minden vendéglátóhely bezárna este tízkor, akkor rá lennénk kényszerítve, megszoknánk, és ahhoz alkalmazkodnánk. Bár biztos lenne, aki emiatt csak nagyon ritkán jutna el étterembe – vélte Juhász Erzsébet.


Juhász Erzsébet Juhász Erzsébet ©

– Nem tartanám jó ötletnek, sokaknak az túl korán lenne, főleg hétvégén, mert akkor is dolgoznak, gyakran estig, és csak utána jut idő szórakozásra. A vendéglátósoknak meg valószínűleg jelentős bevételkieséssel kellene számolniuk – mutatott rá Hadházi Balázs.


Hadházi Balázs Hadházi Balázs ©

Csak hétköznap tudná elképzelni a tízórás zárást Fodor Krisztina. Véleménye szerint mindenkinek jár a szórakozás is, és ezt jó lenne, ha nem vennék el tőlünk.


Fodor Krisztina Fodor Krisztina ©

Balogh Alexandrának is hasonló a véleménye, hozzátéve, hogy a nappali tagozatos diákok, egyetemisták mindig is éjszaka élték az „életet”.


Balogh Alexandra Balogh Alexandra ©

HBN


Véget vetnek az éjszakai mulatozásnak – Viharos ülésen dőlt el az újvárosi kocsmák sorsa
Szigorítja Balmazújváros önkormányzata a helyi éjszakai szórakozás szabályait: az éjjel is működő vendéglátóhelyek nyitva tartását rendelettel szabályozza márciustól. Vasárnaptól csütörtökig 22 órakor (nyáron 23 órakor) kell bezárniuk, pénteken és szombaton legfeljebb éjfélig tarthatnak nyitva.