Mindenkinek fel kell kötnie a gatyát a pünkösdi versenyen

Mindenkinek fel kell kötnie a gatyát a pünkösdi versenyen
© Fotó: Janics Attila
Máriapócs – Beindult a nagyüzem. Az elmúlt hét végén a ralikrossz elitjének tagjai Belgiumban randevúztak, itt rendezték a világbajnoki és Európa-bajnoki sorozatok soros versenyét.

Örömteli, hogy jó néhány magyar versenyzővel, akiket láthatnak majd a szurkolók a máriapócsi, pünkösdi versenyen. A profi bajnokság harmadik, az amatőr sorozat második fordulója sok izgalmat ígér.

A SuperCarsban Kárai Tamás nyerte az előző két kört, és vezet 56 ponttal. A hírek szerint Szabó Krisztián is rajthoz áll, aki Super 1600-ban Európa-bajnok volt, most pedig a világbajnoki sorozatban indult. A hazai bajnoki táblázaton a két audis közé ékelődik a skodás Vass Zoltán, akinek ugyanúgy 34 pontja van, mint a harmadik Mózer Attilának. Az ő párharcuk nagy csatát ígér.

Lada, Mitsubishi, Skoda

Vass Zoltán Ladával indította ralikrossz-pályafutását, majd átnyergelt a Mitsubishire, amivel szép sikereket ért el. Aztán ismét váltott, és az idei szezonban az a Skoda Fabia van alatta, amellyel tavaly éppen a rivális Mózer versenyzett. Vass az első fordulóban, a RabócsiRingen az ötödik helyen zárt, legutóbb a Kakucsringen viszont másodikként ért célba.

– Gyakorlatilag a húsvéti, máriapócsi versenyen több kis szösszenet hátráltatott bennünket, akár jobban is sikerülhetett volna – kezdte lapunk érdeklődésére Vass Zoltán.

– A kakucsi versenyen pedig gyakorlatilag kevés volt az induló, nem volt teljes a mezőny, többen is nagyon hiányoztak, például Spitzmüller Csabi, Kotán Peti. A pünkösdi versenyen viszont jönnek, ráadásul úgy tudom, hogy Kiss Laci is beszáll a Peugeot-val, és Szabó Krisztián is indul. Úgy gondolom, jó kis verseny lesz, fel kell kötni a gatyát nemcsak nekünk, a többieknek is.

– A Skoda nagyon tetszik, nekem könnyebben vezethető, mint a Mitsubishi volt – folytatta Vass Zoltán. – Eddig hozza az elvárásokat az autó, viszont még kell idő arra, hogy azokig a határokig eljussak, amelyeket a Mitsubishivel sikerült elérnem.

Sok van még az autóban

– A Skoda képes erre, ám néha még úgy érzem, hogy úgy vezetem, mintha a korábbiban ülnék. Sajnos tesztelésre nincs időm, ezért ez a szezon arra fog rámenni, hogy összekovácsolódjak az autóval. A szezon második felére remélem, erősebbek leszünk, egyelőre még csak kóstolgatjuk egymást. A tegező viszony már megvan, de sok van még az autóban.

ML