Mindenki örül a Saul fia sikerének

Akt.:
Mindenki örül a Saul fia sikerének
Debrecen – Így állnak a debreceniek ahhoz, hogy a Saul fia megnyerte az Oscar-díjat.

– Az egész díjátadót végignéztem, nagyon büszke vagyok, hogy ismét sikerült megnyerni egy magyar filmnek az Oscart – mondta lapunknak Baka Zsófia.


Baka Zsófia

Baka Zsófia


Kóthay Szilvia szeretne pártatlan maradni, mivel nem látta a Saul fiát. Nem gondolja, hogy utólag beül megnézni, mert véleménye szerint sokadjára dolgoznak fel ilyen témát, csak most sikeres lett a produkció.


Kóthay Szilvia

Kóthay Szilvia


– Személy szerint nem láttam, de örülök neki, hogy egy magyar mű elért egy ilyen nívót. Már tervbe is vettem, hogy a közeljövőben megnézem a filmet – árulta el Virág Tibor.


Virág Tibor

Virág Tibor


– Nem láttam, így nem is igazán tudok erről véleményt formálni. Természetesen a magyar filmiparnak ez nagy elismerés – véli Kozma Erik.


Kozma Erik

Kozma Erik


Szabó Edit szerint klassz dolog, hogy harmincnégy év után újra lett egy magyar díjazott, el is döntötte, amint teheti, megtekinti Nemes Jeles László alkotását.


Szabó Edit

Szabó Edit


– Örülök neki, mert nagyon régen nyert magyar mozi. Bár még nem volt alkalmam eljutni rá, de tervezem a megnézését. Ahogy olvastam, nem mindenkinek tetszik, hogy egy ilyen témájú produkció nyert, de szerintem jó dolog, hogy újra büszkék lehetünk egy magyar film sikere miatt. A holokauszt szerves része az európai történelemnek, és fontos, hogy története minél több emberhez eljusson – mondta Balajti Máté.


Balajti Máté

Balajti Máté


HBN|Fotók: Matey István


Megrázkódtatás a nézőtéren: torokszorító élmény a Saul fia
Debrecen – Heller Zsolt: Ez a film felborítja a sokakban élő, már-már idealizált holokausztképet.