Mindenki drukkolt mindenkinek

Megyaszói helyi rangadóval kezdődött meg a labdarúgó megyei III. osztályban a Hegyalja csoport küzdelemsorozata.

Ritán látni magyar pályán olyat, hogy a drukkerhad egységesen mindkét csapatért szurkol. Olyat is ritkán lehet látni, hogy egy falunak két külön csapata legyen. Magyarországon ilyet például Megyaszón kívül talán sehol máshol. 

Árt vagy használ? 

A Hegyalja csoportban ezentúl két megyaszói csapat is szerepel. Az egyik a községi egyesület, a másik pedig önerőből működik. A sors fintora, hogy a két csapat rögtön az első fordulóan találkozott egymással.

Abban egyetértettek a szurkolók, hogy nincs értelme szidni egyik csapat játékosait sem, mert itt mindenki mindenkit ismer. Abban már eltérőek voltak a vélemények, kell-e ez.

Meccsnézés közben elsősorban erről beszélgettek a pálya szélén állók. Az egyik csoport szerint a két egyesület vezetőinek le kellett volna ülniük, egyezségre jutni és két csapat helyet egy olyat létrehozni, amelyik a megye kettőben is megállhatná a helyét. Arról nem is beszélve – érveltek a csoport tagjai -, hogy két csapat jelenléte egy ilyen kis településen óhatatlanul rivalizáláshoz, széthúzáshoz vezethet, amelynek barátságok eshetnek áldozatul.

A másik csoport amellett kardoskodott, hogy nem baj, ha nem csak önkormányzat által finanszírozott csapatok vannak jelen a megye háromban. A Zemplén Megyaszó SE jelenléte olyan kuriózumnak számít nemcsak a megyében, hanem az országban, amely Megyaszóra irányíthatja a figyelmet és ez a reklám csak jót tehet a falunak.

Közben persze mérkőzés is zajlott a pályán. Ahogy szokták volt mondani, ellentétes félidők jellemezték a találkozót. Az első játékrészben az újonc csapat szerzett vezetést, majd a szünet után magukra találtak a bordó mezben játszó, egységesebb csapatjátékot nyújtó ,,hazaiak”. Igaz, két pontrúgás kellett a fordításhoz, amelyek egyike sem tűnt távolról háríthatatlannak. Ezt egy büntető követte, amelytől szárnyakat kaptak a bordók és hitehagyottnak tűntek a kékek, így törvényszerű volt egy negyedik találat is, amellyel a Megyaszó KE az élen várhatja a második fordulót.

A forduló meglepetése talán az volt, hogy az abaújkériek tavaly egy egész szezont letudtak döntetlen nélkül, most pedig már rögtön pontosztozkodással nyitottak Golopon. 

Nincs száz százalék 

A Zemplén csoportban nincs már száz százalékos csapat. A Hercegkút Füzéren szenvedett vereséget, a Makkoshotyka pedig két idegenbeli siker után hazai pályán kapitulált. A Vajdácska három forduló alatt egyszer sem nyert, igaz egy vereséget sem szenvedtek, a kovácsvágásiak pedig igen komolyan bekezdtek ebben a szezonban, hiszen a tavaszi vesszőfutás után most az első fordulóbeli vereség után már két győzelem áll a nevük mellett, így szépen lassan felzárkóztak az élbolyhoz. Továbbra sem találja magát a Sárazsadány, amely tavaly biztos középcsapat volt, most azonban három forduló alatt még pontot sem szereztek. 

Újabb kihívó 

Az Encs csoportban a szezon előtt a legtöbben azon a véleményen voltak, a Gönc most sétagaloppban tudja le az évet, nem lesz a görcsös eredményességi hajsza a Boldogkőváralja jelenléte miatt. A rivális feljutásával azonban újabb jelentkező akadt ere a címre.

A B-osztályból feljutott Hernádvécse hatalmas elánnal kezdte a bajnokságot: három meccs, három győzelem, húsz rúgott- és két kapott gól. Bár még korai kijelenteni, de a jelek szerint újabb kihívója akadt a Göncnek. Ebben a csoportban már csak három veretlen csapat található a vécseieken kívül és csak egy olyan akad, amely még nem szerzett pontot.

B.G.