Mindenki bízik a magyar válogatottban

Akt.:
A Loki védője, Mészáros Norbert a spanyoloknak szurkol, őket a döntőbe várja a pénteken induló tornán
A Loki védője, Mészáros Norbert a spanyoloknak szurkol, őket a döntőbe várja a pénteken induló tornán - © Fotó: Matey István
Debrecen – Hajdúsági futballberkekben úgy vélik, erős a csoportunk, de nem lehetetlen küldetés a továbbjutás.

Véget ér a visszaszámlálás, pénteken este kilenc órakor elrajtol a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság, amelyen, ki ne tudná, 44 év után ott lehet a magyar labdarúgó-válogatott is. A mieink az osztrákokkal, az izlandiakkal és a portugálokkal alkotnak egy kvartettet, a Storck-csapat első meccsét a sógorok ellen játssza jövő hét kedden.

Meglehet a 3. hely

A torna előtt egy kis esélylatolgatásra kértük föl a lokális futball képviselőit: Mészáros Norbertet, a DVSC-TEVA középső védőjét, Kondás Elemért, a debreceni gárda vezetőedzőjét valamint Feczkó Tamást, az NB II-es Balmaz Kamilla Gyógyfürdő trénerét. Először arra tértünk ki, hogy mit várnak az urak a magyar csapattól a csoportmérkőzések során.

Nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk szerezni a harmadik helyet a csoportban, azonban ez nagyon nehéz lesz

– kezdte mondandóját a balmazújvárosi szakember. – Ausztria és Izland selejtezőbeli menetelése tiszteletet parancsol, előbbiek csak egyetlen meccset adtak döntetlenre, a többit megnyerték, de az északiak is magabiztosan jutottak ki a kontinensviadalra, oda-vissza megverve például Hollandiát. Reménykedem benne viszont, hogy az utolsó csoportmeccs, a portugálok elleni, az ellenfélnek már nem lesz fontos, mert továbbjutottak és akkor esetleg tartalékosabban állnak ki ellenünk – nyilatkozta Feczkó.

Kondás Elemér ugyancsak bizakodik, mint mondta, ha ugyanazt a harcos, odaadó futballt vezetjük elő Franciaországban is, melyet a norvégok elleni pótselejtezőn, akkor nagy baj nem érheti a társaságot.
– A portugálok nagyon jók, kiemelkednek a négyesből, azonban hiába tartják Izlandot és Ausztriát erősebbnek a magyaroknál, szervezett, fegyelmezett játékkal fölvehetjük velük a versenyt. Nagyon drukkolok azért, hogy így legyen. A védekezése rendben van a mieinknek, ha pontrúgásokban és a kontrákban pontosak lesznek a srácok, akkor nem marad el a jó szereplés – fogalmazott a válogatott hátvéd, Mészáros Norbert.

Belgium, a surranópályán

A lehetséges végső győztes kilétéről hasonlóan vélekedett a három megkérdezett.

– Ha azt nézzük, hogy a BL-t és az Európa Ligát is spanyol csapat nyerte, akkor egyértelműnek látszik, hogy Spanyolország ott lesz a végelszámolásnál. Ez azonban nem törvényszerű, hiszen mindig apróságok döntenek egy ilyen horderejű seregszemlén. Azt azonban nem hinném, hogy akkora meglepetés születne idén, mint mondjuk 1992-ben, a dán válogatott győzelmekor – mérlegelt Kondás Elemér.

Mészáros az ibériaiaknak szurkol, mellettük a németeket és a franciákat érzi a legjobbnak. – Ugyanakkor szerintem Belgium lehet a titkos esélyese az Eb-nek – mondta a debreceni labdarúgó.

Feczkó Tamás, aki a helyszínen tekinti meg a magyar együttes osztrákok és izlandiak elleni találkozóját, szintén a németeket és a spanyolokat látja esélyesnek és – már csak a hazai pálya okán – a francia nemzeti csapatot.

HBN–TN
hirdetés