“Mindenképp kiállnék az igazam mellett, az életben is ilyen vagyok”

“Mindenképp kiállnék az igazam mellett, az életben is ilyen vagyok”
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Sztrájkolnának olvasóink, ha úgy adódna a helyzet? Most kiderül a válasz.

– Mindenképp kiállnék az igazam mellett. Az életben is ilyen vagyok, szeretek határozottan a saját fejem után menni – mondta Mádi Laura.


Mádi Laura

Mádi Laura


Barta Viola szintén merne sztrájkolni, szerinte ha odáig fajul a helyzet, hogy tüntetésre kerül a sor, ki kell állni az embernek az álláspontja mellett. – Mindenképpen tüntetnék, ha úgy érezném, számomra fontos az ügy!


Barta Viola

Barta Viola


Sokszor az a baj, hogy az emberek féltik az állásukat, ezért nem mernek felszólalni az érdekeikért; hazánkban is ez a helyzet – nyilatkozott Szakmáry Zsófia.


Szakmáry Zsófia

Szakmáry Zsófia


– Attól is függ, miről szól a sztrájk. Ha a munkámról lenne szó, mindenképp mernék, de lenne bennem egy kis félsz, hogy elbocsátanak. Ha például a tanárok mostani helyzetét nézem, szerintem nekik fontosabb a diákok jövője, mint a saját jogaik megvédése – fogalmazott Ökrösi Henriett.


Ökrösi Henriett

Ökrösi Henriett


– Fellépnék a saját jogaimért, nem igazán érdekelne a munkám elvesztése sem, ugyanis ha az állásom miatt tüntetnék, megfordulna a fejemben, hogy másikat keressek – mondta László Viktor.


László Viktor

László Viktor


Tóth Péter szintén elmondaná a véleményét egy tüntetésen, de szerinte sokszor előfordul, hogy csak a tömeg húzza magával a sztrájkolókat, és valójában nincs saját véleményük.


Tóth Péter

Tóth Péter


HBN|Fotók: Derencsényi István