Mindenhol az élmezőnyben a debreceni sportiskolások

Mindenhol az élmezőnyben a debreceni sportiskolások
Több versenyen is elismerésre méltó teljesítményt értek el a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétái.

Az országos vidékbajnokságon a nagy feladatokra csiszolódó 4×100-as váltók futásai során a Nguyen Anasztázia, Komiszár Kriszta, Kerekes Gréta (DSC-SI), Schmelcz Fanni összeállítású junior váltó 45,67 mp eredménnyel új csúcsot állított fel (régi: 45,69 – 1991!). Ezzel a futással a junior válogatott és így Kerekes Gréta is kvalifikációt szerzett a Kanadában megrendezésre kerülő junior világbajnokságra.

Ugyanezen a viadalon gerelyhajításban Nagy Xénia 53,65 m-el győzött, magasugrásban Szabó Robert a harmadik lett. A hármasugróknál Magyar Zoltán Péter 13,61 méterrel a negyedik helyezést érte le, s ennek köszönhetően meghívást kapott az U18-as cseh-szlovák-magyar válogatott viadalra. 800 méteren Aradi Bernadett gyönyörű ezüstéremmel tette teljessé a csapat szereplését.

Az atlétikai diákolimpián is kitettek magukért a DSC-SI-sek, aranyérmet szerzett Kálmán Csenge (400 méter), Kerekes Gréta (100 gát), Koroknai Máté (400 m), ezüstérmes lett Szarvas Dóra (100 gát), Kerekes Gréta (100 m), Soltész Renáta (gerelyhajítás), míg Lesku Norbert (110 m gát) bronzérmet érdemelt ki.

Az országos egyetemi és főiskolás bajnokságon Koroknai Tibor (110 gát) arany-, Szabó Robert (magasugrás) és Aradi Bernadett (1500 m) ezüst-, a 4X400-as férfi váltó (Koroknai Tibor, Zsilinszki Pál, Puskás András, Bakó András) bronzérmet szerzett.

Örömhír, hogy Koroknai Máté részt vett az Ifjúsági Olimpia moszvai válogatóversenyén, mivel itthon korosztálya legjobb eredményét futva kvalifikációt szerzett a rangos viadalra. Továbbjutnia nem sikerült, de már az is nagy dolog, hogy ott lehetett.

A Budapest-bajnokságon is serénykedtek a debreceniek: gerelyhajításban Nagy Xénia, valamint a váltó tagjaként Kerekes Gréta egyaránt nyerni tudott, ráadásként 100 gáton Gréta még egy ezüstöt is szerzett, csakúgy, mint 400 gáton Koroknai Tibor. Harsányi Olivér magasugrásban, Aradi Bernadett 800 méteren végzett dobogós helyen.

Éremhalmozó úszók

A DSC-SI úszói Gyöngyösön vettek részt az idei tavaszzáró országos versenyen. Közel 40 utánpótláskorú versenyzővel képviseltették magukat, akik hozták a formájukat és így 15 éremmel térhettek haza. Kiemelkedő eredményt értek el az aranyérmesek: Gyulai Dávid 100 m-es gyorsúszásban 58,54-el, míg Lénárt Natália 50 m-es pillangón 40,01-el csapott célban.

Ide tartozó hír, hogy a Debreceni Sportcentrum Sportiskola idén nyáron is meghirdeti napközis úszótáborát és úszásoktatási tanfolyamát. Helyszín: Debreceni Sportuszoda. Érdeklődni és jelentkezni lehet: Fülep Zoltán (szakosztályvezető, edző) 06-30-33-10-813, Szöllősy Janka (szervező, edző): 06-70-369-83-91.

Bronzos kézisek

Remekül szerepelt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U9-es leány kézilabdacsapata (edző: Rádinné Tóth Rózsa) az adidas országos utánpótlás-bajnokság nyolcas döntőjében. A Rózsa-lányok három győzelemmel lettek csoportelsők (az FTC ellen 22-20-ra, a Nádasd ellen szintén 22-20-ra, a házigazda Siklós ellen pedig 27-15-re nyertek), s bár az elődöntőt elvesztették a Tamási KC-val szemben (24-27), a bronzmeccsen ismét megverték a Siklóst (24-17), így felállhattak a dobogóra. A torna legjobb játékosának a debreceni Kovács Emesét választották.

Dobogón a cselgáncsozók

Diákolimpiákon léptek tatamira a DSC-SI cselgáncsozói. Az ifjúságiaknál Ferenczi Fruzsina (70 kg) arany-, míg Kányási Roland (73 kg) bronzérmet szerzett. Az „A” korosztályosok ceglédi versenyén Hawrlant Dániel (66 kg) második lett, miként a „C” korosztály viadalán Csendom Anna (+45 kg) is. A versenyzőket Raus Tamás és Nagy István edzők készítették fel.