Mindene odaveszett

Mindene odaveszett
© Illusztráció: Getty Images
Vámospércs – Leégett a vámospércsi családi ház, s vele hamuvá lett az egyedül élő asszony minden tárgya.

Épp csak a néhány házzal arrébb lévő boltba ugrott el kedden dél felé a 61 éves Popovics Józsefné, amikor otthona egy elektromos zárlat miatt lángokba borult. Hiába sietett haza a Váczi Mihály utcai házához, sem ő, sem pedig a tűzhöz vonuló katasztrófavédők nem tudták már megmenteni az otthonát, ami teljesen kiégett.

A lángok martalékává váltak ruhái, berendezési tárgyai, családi fotói, egyszóval minden, amit egy élet munkájával gyűjtött össze. Ági nénit az eset óta kórházban ápolják.

Lánya, Basa Anikó próbál minden követ megmozgatni, hogy mire kiengedik, legyen hova hazatérnie. Elmondta, az orvosok nem tanácsolják, hogy a leégett háza szomszédságába költözzön a fiáékhoz, ők pedig hiába hívják Debrecenbe, az asszony Vámospércsen szeretne maradni.

Ruha is jól jönne

A lakhatás problémája most már megoldódni látszik, ám ahhoz, hogy egy évek óta lakatlan ház, ahová mehet, valóban otthonossá válhasson, Ági néninek szüksége van edényekre, konyhai eszközökre (hűtő, mosógép, mikró), törölközőkre, ruhákra – tehát mindenre, ami egy háztartásban elkél.

Aki úgy érzi, tudna segíteni a nehéz helyzetbe került asszonynak, akár tárgyakkal, ruhával (cipőben 37-38-as, méretben M-L-es), akár pénzzel, lépjen kapcsolatba lányával, Basa Anikóval a 30/667-0742-es számon.

HBN