Minden új tűzoltó az első nagy beavatkozást várja

Minden új tűzoltó az első nagy beavatkozást várja
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Debrecen – Az első igazi nagy tűz. Minden frissen felszerelt tűzoltó az első nagy beavatkozást várja.

„Amikor egy péntek esti séta közben megláttam egy vonulós tűzoltót az utcán, aki az arcához emelte a légzőkészülék álarcát, eldöntöttem, hogy én is ezt akarom csinálni” – mesélte el Varga Imre címzetes tű. főtörzsőrmester. Mindig olyan munkát akart választani fiatalon, amelyet nem csinálhat bárki, ez a vágya teljesült. Tűzoltó lett.

Horváth Sándor Zsolt tű. őrnagy hamar megtapasztalta mekkora ereje van a hortobágyi lángoknak. Húsz éve szerelt fel nyolc társával a Hajdú-Bihar megyei tűzoltósághoz. Sok emlékre szívesen gondol vissza azokból az időkből, amikor ő is igazi „csizmás” tűzoltók közé tartozott. Megmosolyogta az első szárnypróbálgatásait, amikor a tapasztaltabb kollégái először adták át a sugárcsövet a kezükből. Elevenen él benne az első épülettűz, amikor a jól begyakorolt technikai oltást “élesben” kellett elvégezni, és még nagyon sok hasonló élmény.

Dr. Nagy Imre tű. alezredes megosztotta fiatalabb kollégáival, milyen jó érzés volt, hogy a közös munka után egyre több időt töltöttek szabadidejükben is együtt. Igazi barátságok alakultak ki. A tűzoltólét nem munka számukra, hanem hivatás, amelyet a lehető legjobban szeretnének a továbbiakban is képviselni.

Számot vetettek életük meghatározó éveiről a megye hivatásos tűzoltói. A katasztrófavédelem állományban eltöltött évek elismeréseként Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, szolgálati jelet adományozott nekik. Sok sikert kívánunk, gratulálunk az eddig elért eredményekhez!

Húsz éve van a állományban Dr. Nagy Imre tű. alezredes, Horváth Sándor Zsolt tű. őrnagy, Konkoly József Sándor tű. százados, Földesi István, Szűcs Gyula címzetes tű. főtörzszászlósok, Lencsés Attila, Szabó Zsolt Károly és Varga Imre címzetes tű. főtörzsőrmesterek.

Tíz éve az állomány tagja Kanyuk László, Sipos Attila és Szabó András Attila címzetes tű. főtörzsőrmesterek.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –