Minden sportbarátot vár a Főnix

Becsky István, az Eb helyszínigazgatója ajándékkal lepte meg Széles Diánát, Debrecen alpolgármesterét
Becsky István, az Eb helyszínigazgatója ajándékkal lepte meg Széles Diánát, Debrecen alpolgármesterét
Debrecen – Az európai női kosárlabdázás krémje teszi tiszteletét Debrecenben.

Tíz nappal az U18-as 3×3-as világbajnokság után újfent rangos sporteseménynek ad otthont Debrecen: szerdától vasárnapig a Főnix Csarnokban pattog a labda a magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjében. A cívisvárosi események apropójaként tartottak sajtótájékoztatót a szervezők kedden délután.

Igazi csemege

– A női kontinenstorna lesz a 38. világesemény Debrecenben, ez is jól mutatja, mennyire fontos a város számára a sport. Miután az Eb középdöntőit rendezhetjük, így nyugodt szívvel kijelenthető, Európa krémjét láthatják a nézők a Főnix Csarnokban. Külön kiemelném a programból a pénteki Franciaország–Törökország összecsapást, amely igazi csemegének számít – nyilatkozott a hozzáérték magabiztosságával Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, aki korábban versenyszerűen kosárlabdázott.

Becsky István, az Eb debreceni helyszínigazgatója elárulta, a cívisváros Miskolc elöl szerezte meg a rendezési lehetőséget. A sportvezető kiemelte, a kontinensviadal főpróbájának tartott tavalyi U16-os női Eb-n jelesre vizsgáztak házigazdaként, reményei szerint most is minden rendben lesz, s akkor jövőre ismét egy utánpótlástorna megrendezésére pályáznak.

Makray Balázs azt emelte ki, hogy az elmúlt fél évben ez már a negyedik világesemény lesz a városban, ami azt jelenti, hogy Debrecenre lehet számítani. A helyszín-koordinátor a Napló kérdésére válaszolt, amikor elmondta, francia, montenegrói és török szurkolók buzdítják majd kedvenceiket a helyszínen, s természetesen számítanak a magyar sportbarátokra is.

HBN-BN


Szerdától fogadja Debrecen a női kosárelitet
Debrecen – A cívisváros ad otthont a 35. női kosárlabda Eb egyik középdöntőjének.
Sporthírek


hirdetés