Minden megyei közgyűlésben többsége van a Fidesz-KDNP-nek

Mind a 19 megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP szerzett többséget, a pártnak sehol sem kell koalíciót kötnie.

Két megye van, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok, ahol egyfős többsége van a kormánypártnak, a többi helyen ennél nagyobb arányban nyert a választáson.

Bács-Kiskun megyében 24 fős a közgyűlés. A Fidesz-KDNP 16 mandátumhoz jutott. Az MSZP 4, Jobbik 3, míg az LMP 1 képviselője kapott helyet a testületben.

Baranya megye 19 fős közgyűlésében 12 helyet szerzett meg a Fidesz-KDNP, hármat az MSZP, kettőt a Jobbik, egyet az LMP és egyet a Baranyai Emberekért nevű szervezet.

A Békés megyei közgyűlés 18 főből áll. A Fidesz-KDNP 11, az MSZP 4, a Jobbik pedig 3 képviselőt küldhet a testületbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye választói 30 képviselőt delegálhattak a közgyűlésbe. A Fidesz-KDNP 17, a Jobbik, az MSZP pedig 6 tagot juttatott a megyei közgyűlésbe.

Csongrád megyében 20 fős lesz a közgyűlés. A Fidesz-KDNP 12, az MSZP 6, a Jobbik pedig 2 képviselőt küldhet a megyei testületbe.

Fejér megyében a 21 fős testületből 13 mandátumot nyert el a Fidesz-KDNP, négyet az MSZP, hármat a Jobbik és egyet a Fejér Megyei Településekért Egyesület (FETE).

Győr-Moson-Sopron megye 21 fős közgyűlésében 15 helyet szerzett a Fidesz-KDNP, négyet az MSZP és kettőt a Jobbik.

Hajdú-Bihar megyében 25 képviselő jutott mandátumhoz. A Fidesz-KDNP 16, a Jobbik 5, az MSZP 4 jelöltje kapott helyet a megyei közgyűlésben.

A 15 tagú Heves megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP 8, az MSZP 4, a Jobbik pedig 3 mandátumot szereztek.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 20 fős közgyűlés alakul. A Fidesz-KDNP 11, az MSZP 5, a Jobbik pedig 4 képviselőt juttatott be a testületbe.

Komárom-Esztergom megyében 15 helyet lehet betölteni, ebből kilencre a Fidesz-KDNP szerzett mandátumot, négyre az MSZP és kettőre a Jobbik.

Nógrád megyében 15 fős közgyűlést választottak. A Fidesz-KDNP 10, 10 Fidesz-KDNP, 3 MSZP, 2 Jobbik

A Pest megyei közgyűlés 43 képviselőből áll majd. A Fidesz-KDNP 26, az MSZP 10, míg a Jobbik 7 tagot delegált.

Somogy megyében 16 fős a megyei közgyűlés, ebből 10 helyet a Fidesz-KDNP szerzett meg, hármat a Somogyért Egyesület, kettőt az MSZP és egyet a Jobbik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 26 fős közgyűlésébe a Fidesz-KDNP 15, a Jobbik 5, az MSZP 4, az Összefogás Megyénkért 2 képviselőt juttatott be.

Tolna megyében a 15 helyből 10-et a Fidesz-KDNP szerzett meg, hármat az MSZP és kettőt a Jobbik.

Vas megyében a lehetséges 15 mandátumból 11-et szerzett meg a Fidesz-KDNP, kettőt az MSZP, egyet a Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom és egyet a Jobbik.

Veszprém megye 18 fős közgyűlésében 12 mandátuma lett a Fidesz-KDNP-nek, négy az MSZP-nek és kettő a Jobbiknak.

Zala megye 15 fős testületében 10 helyet szerzett a Fidesz-KDNP, hármat az MSZP és kettőt a Jobbik.

– Független Hírügynökség –