Minden héten háború

Akt.:
A Loki nagyot küzdve verte meg a Gyirmótot, rendkívül fontos három pontot szerezve a Nagyerdei Stadionban.
A Loki nagyot küzdve verte meg a Gyirmótot, rendkívül fontos három pontot szerezve a Nagyerdei Stadionban. - © Fotó Derencsényi István
Erre számítottunk, de nem tudtuk, hogy ennyire kemény lesz. Mármint a Loki tavaszi menetelése. A siralmas őszi idényt követően előre garantálható volt, hogy minden héten háborút vív a DVSC a kiesés elkerüléséért, s valóban így lett. Boros Norbert írása.

Nem azért írjuk minden beharangozó elé, hogy sorsdöntő meccsre készülnek a debreceni labdarúgók, mert gyér a szókincsünk, hanem azért, mert ez a realitás. A sereghajtó Gyirmót legyőzése egyértelmű elvárás volt, bár jobb, ha azt nem feszegetjük, miként kerültek a pontok a zsákba. Ez a siker (is) csak szusszanásnyi időt adott a fellélegzésre, ugyanis a héten két kiemelten fontos rangadó vár a piros-fehérekre.

Szerdán ahhoz a Mezőkövesdhez látogatnak a cívisek, mely gárda közvetlenül előttünk áll a pontvadászatban, s mindössze egyetlen pont a különbség. Szombaton annyiban változik a szituáció, hogy a DVSC ellenfele a szintén a kiesés rémétől fenyegetett MTK lesz a Nagy­erdei Stadionban. (A hétfői helyzet alapján a kék-fehérek a Debrecen közvetlen üldözői, s egy pont a differencia a gárdák között.)

Ezeken a meccseken valóban csakis egy dolog számít: nyerni kell! Lényegében teljesen mindegy, milyen körülmények között, de le kell gyűrni az ellenfelet. Ilyenkor nincs mellébeszélés, ugyanazokért a célokért küzdenek a riválisok, mint mi, ugyanannyi idejük van a felkészülésre, mint nekünk, azaz nem lehetnek kifogások! Férfiak kellenek a pályára, akik bizonyítják, a Lokinak az élvonalban a helye!

– Boros Norbert –


DVSC: kínkeserves győzelem volt

A Loki nagyot küzdve verte meg a Gyirmótot, rendkívül fontos három pontot szerezve a Nagyerdei Stadionban.