„Minden héten háború van”

„Minden héten háború van”
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Tőzsér szerint meglátszik a Lokin, hogy más felfogásban kezdett el futballozni.

Nem vallott szégyent, sőt jobban futballozott ellenfelénél a DVSC vasárnap est a Nagyerdei Stadionban, ám mivel a hazaiak nem tudták kihasználni helyzeteiket, meg kellett elégedniük a 0–0-s döntetlennel a Ferencváros ellen. A Lokiban több jó teljesítmény is akadt, ilyen volt Tőzsér Dánielé, holott az előző három fordulóban ez egyáltalán nem volt elmondható. Mitől javult fel a csapatkapitány?

Váltaniuk kellett

– Az egyik dolog hozza a másikat – nyilatkozta a válogatott futballista a Naplónak. – Amikor egy csapat nem tudja, hogy mit akar, és kérdőjelek vannak a játékosokban, akkor általában az egyéni teljesítmények is gyengébbek. Én azt jól tudom, hogy ha Debrecenben jó dolgok történnek, akkor is az én nevem merül föl először, és ha rosszak, akkor is. Ezzel semmi probléma nincs, én vagyok a csapatkapitány, engem nyugodtan elő lehet venni, hogyha rosszul szereplünk. Úgy vélem, a vasárnapi mérkőzésen mi voltunk a jobbak, ha kicsit profibbak vagyunk, ha „felnőttebb” a csapatunk, akkor góllal, vagy gólokkal verhettük volna a Ferencvárost. De sajnos egy fiatal, újra kicserélődő, nem túl erős keretnek ezek a meccsek csak döntetlent hoznak egyelőre. Némileg bosszús vagyok a paksi és a Fradi elleni összecsapás miatt is, mert megnyerhettük volna ezeket. Akkor lenne hat pontunk és máshogy festene a tabella. De ez már a múlt, előre kell tekintenünk, és készülünk a Videoton ellen. Ahogyan Herczeg András is elmondta a sajtótájékoztatón, s ezzel maximálisan egyetértek: rosszul kezdtük a bajnokságot, ezért váltottunk, és amióta más felfogásban futballozunk, az sokkal jobban fekszik a csapatnak. Csak hát a gólhelyzetek még nem tudjuk értékesíteni – fogalmazott Tőzsér, aki elárulta, miben változtattak.

– Szabadabban próbálunk játszani, nem annyira mélyen védekezünk, hanem kissé feljebb tolva, igyekszünk az ellenfél térfelén futballozni. Ebből következhetnek a Fradi-meccshez hasonló kilencven percek. Persze, lehet, hogy szombaton a Vidi ellen más hadrendben állunk fel, de a célfutballt akkor is meg kell valósítanunk. Hiszen nekünk jelen helyzetünkben minden héten háború van, hogy a híres film címét idézzem. El kell kezdenünk pontokat szerezni! Lehet, hogy a Ferencváros ellen is aláírtuk volna a meccs előtt a döntetlent, mert a Fradi a miénknél jobb kerettel rendelkezik. A Videoton is legalább olyan erős, mint az FTC, sőt most jobb passzban vannak a fehérváriak. De Magyarországon egy csapat sincs, amely a másik ellen biztosra mehetne. Minden fordulóban vannak és lesznek is meglepetések, miért ne lehetne ilyen a mi meccsünk is?

HBN


Debrecen - A DVSC vs. FTC (0-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Thomas Doll értékelte a látottakat. Herczeg András: - A papírforma a Ferencváros győzelmét mutatta, de nyerni szerettünk volna. Az első félidőben beszorítottuk a Fradit, lehetőségeink voltak. A csapat most nyújtot...

DVSC vs. FTC
Debrecen - Nem esett gól a házigazda Debrecen és a Ferencváros vasárnapi mérkőzésén a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában, így a hazaiak továbbra is nyeretlenek, a vendégek pedig veretlenek a mostani szezonban. OTP Bank Liga, 4. forduló: Debreceni VSC-Ferencváros 0-0 Nagyerdei Stadion...