Helyi közélet

2008.06.23. 17:29

Több mint zene, több mint szórakozás

<p>A hazai zenei élet legjobbjaival találkozhatunk a július 23-án induló Campus Fesztiválon.</p>

A rendezvényt nem csak a rajongók a fellépők is várják. Napjaink legnépszerűbb énekesnője Péterfy Bori például azt ígérte, hogy itt mutatják be először új dalaikat a készülő második lemezről!

Bori és portugál focisták

Nagyszínpadon láthatjuk Péterfy Borit és a Love Bandet. A színésznő - énekesnőről talán kevesen tudják, hogy rajong a labdarúgásért.

- Az Európa Bajnokság ideje alatt esténként Krétakör színházban játszottam, így néhány mérkőzést sajnos elmulasztottam. Amúgy a színpadon kelléknek be volt állítva egy tv és néha azért odapislantottunk, merthogy a meccs ment rajta, hang nélkül persze. A Portugáloknak szurkoltam, és nagyon sajnáltam, hogy kiestek a selejtezőkön.

Nagyon várom a Campus Fesztivált- árulta el Bori- és bízom benne, hogy a szerzők Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs július végére összehoznak egy-két új nótát ami ott debütál majd a Vekeri-tónál.

Jönnek mint a hunok

A nagyszínpadon július 24-én az elmúlt év felfedezettje a 30Y, is szerepel. Láthatjuk, hallhatjuk a jubileumi koncerttel készülő Deák Bill Blues Band-et, a Kispál és a Borz zenekart és ott lesz a Kowalsky meg a Vega is, kiknek a Jövünk mint a hunok című új daluk a nyár legnagyobb slágere lesz.

Fesztivál-indulók is készültek

Két debreceni zenekar is lehetőséget kapott, hogy megírja a fesztivál indulóját. Az egyik csapat a Skafunderz ők talán- és most a Tankcsapdát nem számítjuk-, a legnépszerűbb debreceni újgenerációs zenekar, akik több lemezzel és koncerttel a hátuk mögött igazi fesztiválos csemegével készülnek a vekeri-tavi eseményre.

Kaptunk egy felkérést a szervezőktől, hogy készítsük el a fesztivál induló nótáját, egy ismert KFT dalból! Nyilatkozta Rácz Tamás énekes. Természetesen a cél az volt, hogy a dal modernebb saját stílusunkra alakított legyen olyan igazi vidám és skafunderzes.

Szerintünk nagyon jól sikerült és átadja a fesztivál hangulatát, a címe Élni tudni kell, ami a fesztivál egyik mottója is egyben. Hamarosan látható a dal videoklipje is, a Campus fesztiválos ősbemutató pedig július 26-án este a Nagyszínpadon lesz méghozzá a Tankcsapda előtt!

Nagy örömmel készítettük el a dalt, nagy kihívás volt a zenekarnak, az hogy teljesen más megközelítésben kellett nekilátni a munkának, mint eddig. -Tudtuk meg Czuriga Dánieltől a Backdoor gitárosától. Fontos volt, hogy igényes maradjon az induló, és közel álljon a fesztiválhoz.

Szerintem és most csatlakoznék az előttem szólóhoz, mi is nagyon jól oldottuk meg a feladatot, és reméljük, hogy a KFT-nek is tetszeni fog, no meg a fesztivál látogatóinak. A Backdoor indulóját július 24-én a Red Lounge Sátorban lehet majd látni!

Sztárok a lemezjátszó mögött

A Campus Fesztivál sztárvendégei nem csak hazai előadók! A Red Lounge sátorban nemzetközileg is elismert dj-k pörgetik majd a lemezjátszókat.

A műfaj rajongóinak nem kell bemutatni korunk drumandbass szcénájának egyik legkiemelkedőbb alakját, kinek neve csak Andy C, Hype, vagy Marky-éval említhető egy lapon ő Mamp Swift akit szerénytelenül csak a "double drop-ok " királyaként szoktak emlegetni.

Zenéjének kulcsa a fülbemászó ritmusok, amire minden ember felkapja a fejét. Produkciója energikus, zenéje kiegyensúlyozott és következetes.

De Angliából érkezik a neves DJ, Adam Freeland által felfedezett duó az Evil Nine is, akik olyan nagynevű zenészek felkéréseinek, tettek eddig eleget munkájukkal, mint Moby, vagy Timo Mass!

A házrobbantás tehát garantált, legyél ott te is!!!

További programok: http://campusfesztival.hu/

Légy jó debreceni házigazda!

Egyet fizetsz, hárman jöhettek! Ha debreceni vagy hívd meg két ismerősöd, akik belépődíj nélkül bulizhatják Veled végig a fesztivált!

A szervezők egyedülálló akcióval szeretnék meglepni a fesztiválozókat, annak érdekében, hogy az esemény minél inkább be tudja tölteni küldetését és ars poeticájához hűen valóban a kapcsolatok fesztiválja, lehessen! A 2008-as fesztiválon a debreceni (házigazda) hetijegyeseknek lehetőségük van ingyenesen meghívni két ismerősüket, akik Debrecentől légvonalban számítva 70 km-nél távolabb élnek.

Regisztrálj a Campus Klubba a www.campusfesztival.hu oldalon, és tudj meg többet a kapcsolatok fesztiváljáról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában