Minden eddiginél több újdonság az Ünnepi Könyvhéten

Rekordszámú, négyszáz újdonsággal találkozhatnak az érdeklődők a 81. Ünnepi Könyvhéten június 3-a és 7-e között Budapesten, a Vörösmarty téren.

Kizárólag magyar szerzők által írt és a könyvhéten debütáló kiadványokról van szó, minden tizedik gyermekeknek és fiataloknak szól – mondta a Független Hírügynökségnek Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója. Ötven vidéki városban is lesznek hasonló programok.

Négyszáz klasszikus és kortárs könyvvel készülnek a szervezők az idei, immár 81. Ünnepi Könyvhétre. Kizárólag magyar szerzők által írt, a rendezvényen debütáló kiadványokról van szó. A rendezvény június 3-tól öt napon át várja az érdeklődőket Budapesten, a Vörösmarty téren, de ötven vidéki városban is lesznek hasonló programok. A fővárosban ezerkétszáz dedikálással is várják az érdeklődőket.

Ezzel párhuzamosan kilencedik alkalommal rendezik meg a Gyermekkönyvnapokat a Vörösmarty téren. Lesznek bábelőadások, színdarabok, mesefelolvasások és gyermekkönyvek szerzői is megszólalnak majd, valamint kialakítanak egy játszóhelyet is a kicsiknek.

Supka Géza álmodta meg 1927-ben a magyar könyv ünnepét, amit 1929 óta – Európában egyedülálló módon – minden évben megrendeztek. Egyetlen kivétel az 1957-es év volt, amikor bebörtönzött pályatársaik miatt nem akartak ünnepelni az írók és a kiadók.

További részletek a www.unnepikonyvhet.hu internetes oldalon olvashatók.

– Független HÍrügynökség –