Minden budapesti járatot töröltek hétfőn a berlini reptéri dolgozók sztrájkja miatt

Budapest – A Berlin és Budapest között közlekedő öt járat mindegyikét törölték hétfőn a berlini reptéri dolgozók sztrájkja miatt – mondta Hardy Mihály, a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

A berlini repülőtereken a földi kiszolgáló személyzet mintegy kétezer tagja újabb sztrájkot kezdett a bérkövetelések miatt. A német főváros mindkét repterét – a schönefeldi és a tegeli repülőteret is – érintő munkabeszüntetés hétfőn hajnali 4-kor kezdődött, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden reggel 5-kor ér véget. A hétfői menetrendből több mint 650 járatot kellett törölni, de a többi járatnál is késésekkel kell kalkulálni.

Hardy Mihály hangsúlyozta: a jelenlegi információk szerint kedden újra elindulnak a járatok, de egy sztrájk után akár fél, vagy egy napig is eltarthat, amíg a légitársaságok szokásos menetrendje helyreáll. Így kedden még fennakadásokra, késésekre lehet számítani akkor is, ha valóban nem folytatják a munkabeszüntetést – hívta fel a figyelmet.

– MTI –