Minden bizonnyal életeket mentett a zsaruk gyors reagálása

Akt.:
Minden bizonnyal életeket mentett a zsaruk gyors reagálása
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Életveszélyes állapotban a Derék utcáról kórházba szállított férfi is.


A nyomozás jelenlegi állása szerint nyolc személy vásárolt abból a fehér kábítószergyanús anyagból, amelytől több ember életveszélyes állapotba került, egy 43 éves férfinak pedig a halálát okozta vasárnap. A helyszínre érkező rendőrök az anyag maradványait a helyszínen megtalálták.

Mivel fennállt a veszélye, hogy orvosi ellátás nélkül több halálos áldozatot szedhet a még nem azonosított kábítószergyanús por, a rendőrség igyekezett mindenkit felkutatni, aki kapcsolatba kerülhetett azzal. Az anyagból az adatok szerint hatan fogyasztottak; volt olyan vásárló, aki a felhívás hatására jelentkezett a rendőrségen – mondta Kiss Endre őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője. A fogyasztók – egyelőre – nem gyanúsítottak. Akkor válhatnak azzá, ha a toxikológiai vizsgálat alapján kiderül, hogy kábítószerről van szó – fogalmazott.


Kiss Endre, a megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője Fotó: Matey István Kiss Endre, a megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője Fotó: Matey István ©

A szakember ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet: nem biztos, hogy kábítószer okozta a mérgezést. Az is előfordulhat, hogy új pszichoaktív anyag került a piacra, aminek alapanyaga, ha hozzáértés hiányában nem kellően hígítják, nagy töménységben mérgező lehet, életveszélyes állapotot idézhet elő.

Hadházra idejében…

A rendőrök látókörébe került, debrecen-bánki otthonában elfogott és előállított, 30 éves T. Sándor még két további személyt nevezett meg, akinek eladott az anyagból – tudtuk meg Kiss Endre őrnagytól. Egyikük volt az a férfi, akire rá kellett törni a tűzoltóknak az ajtót a Derék utcán, mert nem adott magáról életjelet. Őt a mentők kórházba szállították, állapota életveszélyes, a barátai – akikkel együtt szombat este fogyasztott az anyagból – szintén mérgezési tünetekkel kerültek a kórházba – mondta. A díler által másik megnevezett, hajdúhadházi személyhez viszont még idejében érkeztek a nyomozók, ő nem fogyasztott belőle.

Úgy tudjuk, a Biczó István-kertből kórházba került 30-40 év közötti férfiak nem voltak ismeretlenek a hatóságok előtt, korábban már büntették őket, igaz, nem kábítószeres ügyben. Nem így T. Sándor, aki eladta nekik az anyagot. Információink szerint 7 ezerért adott 5 grammot. Ő korábban kábítószerrel való visszaélés miatt ült. A lakásán több típusú gyanús anyagot találtak a nyomozók. Őt jelenleg kábítószer-terjesztéssel gyanúsítják, a minősítés azonban a vizsgálati eredmények függvényében változhat – tette hozzá az őrnagy.

Az utóbbi hónapokban országszerte több kábítószer-fogyasztáshoz kapcsolódó tragédiáról számolt be a sajtó, aminek döntő többségét a designer drogok okozták. De, hogy mik is ezek az anyagok, itt elmagyarázzuk.

HBN-SZZSL


Drogfogyasztás miatt meghalt egy ember Debrecenben, másik három életveszélyben van
Debrecen – Késő este kaptuk az információt, miszerint haláleset történt vasárnap Debrecenben. Kábítószer fogyasztás állhat az ügy hátterében, a díler máris rendőrkézre került